Πεντάγωνο για το χτύπημα στη Συρία: Ενας νεκρός και δύο τραυματίες

Πεντάγωνο για το χτύπημα στη Συρία: Ενας νεκρός και δύο τραυματίες
Αμερικανικά ελικόπτερα σε εδάφη της Συρίας ⓒ 2021 Darko Bandic/Associated Press

Τι ανακοίνωσε το αμερικανικό πεντάγωνο για το πλήγμα που κατάφεραν οι ΗΠΑ στη Συρία την περασμένη εβδομάδα.

Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως ένα μέλος φιλο-ιρανικής πολιτοφυλακής σκοτώθηκε και δύο άλλοι τραυματίστηκαν σε αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα σε σημείο διέλευσης στη Συρία.

Οπως υπογραμμίζει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Τζον Κίρμπι δεν ανέφερε πιθανές απώλειες αμάχων, αλλά είπε ότι εννέα κτίρια καταστράφηκαν στην επιδρομή κοντά στη συριακή πόλη Μπουκαμάλ, κοντά στα σύνορα της Συρίας με το Ιράκ.

Ο αμερικανικός στρατός τόνισε ότι η τοποθεσία χρησιμοποιείτο από ιρακινές ένοπλες ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν.

«Πιστεύουμε ότι υπήρχε πιθανώς ένα μέλος πολιτοφυλακής που σκοτώθηκε και δύο ακόμη που τραυματίστηκαν», δήλωσε ο Κίρμπι. «Θα συνεχίσουμε να αξιολογούμε την κατάσταση (…) και εάν αυτή αλλάξει, θα σας ενημερώσουμε», πρόσθεσε.

Λίγο μετά την αεροπορική επιδρομή της Παρασκευής, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι «τουλάχιστον 22 μαχητές φιλοϊρανικών ιρακινών οργανώσεων έχασαν τη ζωή τους, όλοι μέλη της Χασντ αλ-Σάαμπι», ένας συνασπισμός ιρακινών παραστρατιωτικών οργανώσεων.

Η επιδρομή, η πρώτη επιχείρηση τέτοιου είδους υπό την κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, πραγματοποιήθηκε ως προειδοποίηση μετά από μια σειρά επιθέσεων εναντίον αμερικανικών στόχων στο Ιράκ.

«Αυτό έγινε με δύο στόχους: να απομακρύνουμε αυτούς από αυτό το συγκρότημα που χρησιμοποιούσαν ως σημείο εισόδου και ελέγχου, από τη Συρία προς το Ιράκ», τόνισε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου. «Και δεύτερον, να στείλουμε ένα πολύ ισχυρό μήνυμα ότι δεν θα ανεχτούμε επιθέσεις εναντίον υπηκόων μας και των Ιρακινών εταίρων μας».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα