Αφέθηκαν ελεύθεροι

default image

Υπό κράτηση παραμένουν δύο μέλη της ομάδας Κυπρίων που πραγματοποιούσαν έρευνα για την καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς. Ελεύθεροι οι Ευρωβουλευτές, ο επίσκοπος Νεαπόλεως και ένας ιερέας. Οργισμένη αντίδραση της Κύπρου

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια για τους Ευρωβουλευτές που συνελήφθησαν στην κατεχόμενη Αμμόχωστο. Ωστόσο οι λεγόμενες αστυνομικές αρχές δεν άφησαν ελεύθερους τον πρώην πρώην Ευρωβουλευτή Γιαννάκη Μάτση και τον Λοίζο Αυξεντίου, τους οποίους κατηγορούν ότι εισήλθαν σε στρατιωτική ζώνη.

Οι δύο ανήκουν στην ομάδα που είχε μεταβεί στα κατεχόμενα για να διερευνήσει την καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Οι συλληφθέντες που αφέθηκαν ελεύθεροι είναι η Κύπρια Ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους, οι Πολωνοί Γιαρουσλάβ Βαλέσα, γιος του ηγέτη της Αλληλεγγύης Λεχ Βαλέσα και Αρτούρ Ζασάστα, η Βουλγάρα Μαρία Νεβέσλεβα, ο Επίσκοπος Νεαπόλεως Πορφύριος, ο πατήρ Σάββας, ο οποίος εργάζεται σε θέματα θρησκευτικής κληρονομιάς και μία υπάλληλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Oι Ευρωβουλευτές αρνούνται να αποχωρήσουν από το χώρο κράτησής τους, επιμένοντας να αφεθούν ελεύθερα όλα τα μέλη της ομάδας.

Για την σύλληψη ενημερώθηκε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Γιέρζι Μπούζεκ, τα Ηνωμένα Έθνη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα