Πεσκάρα: Θαύμα στα συντρίμμια. Ένα κοριτσάκι ανάμεσα στους έξι επιζώντες

Πεσκάρα: Θαύμα στα συντρίμμια. Ένα κοριτσάκι ανάμεσα στους έξι επιζώντες

Δυστυχώς πολλοί ακόμη είναι αγνοούμενοι, στο ξενοδοχείο Rigopiano που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα και κατολίσθηση

Πολλοί άνθρωποι συνεχίζουν ακόμη να αγνοούνται στο ξενοδοχείο Rigopiano το οποίο καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα και κατολίσθηση, την Τετάρτη το απόγευμα, στην κεντρική Ιταλία. Τα σωστικά συνεργεία καταβάλουν αδιάκοπη προσπάθεια για την ανεύρεση επιζώντων, με το το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, να μεταδίδει πως έξι άνθρωποι βρέθηκαν ζωντανοί, ανάμεσά τους και ένα μικρό κοριτσάκι

Ένα κοριτσάκι συμπεριλαμβάνεται στους έξι επιζώντες που εντοπίσθηκαν σήμερα το πρωί στο ξενοδοχείο Rigopiano, έξω από την Πεσκάρα.

Μια γυναίκα, σύμφωνα με την τηλεόραση της Rai, μόλις απεγκλωβίσθηκε και μεταφέρεται με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της Πεσκάρα , ενώ στην συνέχεια, με μεγάλη προσοχή, πρόκειται να απεγκλωβισθούν και οι υπόλοιποι πέντε άνθρωποι. Πρόκειται για τρεις άνδρες, δύο γυναίκες και ένα κοριτσάκι, τα ονόματα των οποίων δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστά.

Κατάφεραν να παραμείνουν ζωντανοί διότι έμειναν στον χώρο κάτω από μια οροφή όπου υπήρχε αρκετό οξυγόνο για να αναπνέουν.

Έτσι λοιπόν ο απολογισμός διαμορφώνεται σε 8 διασωθέντες, τέσσερις νεκρούς και 21 πιθανότατα αγνοούμενους, σύμφωνα με τις μαρτυρίες όσων γνώριζαν τον συνολικό αριθμό των ατόμων στο ξενοδοχείο.

Θεωρητικά, λένε οι επικεφαλής των επιχειρήσεων διάσωσης, ένας άνθρωπος θα μπορούσε να επιζήσει μέχρι και τρεις ημέρες αν βρίσκεται σε σημείο στο οποίο υπάρχει αρκετό οξυγόνο. Γνωρίζουν, όμως, ότι με τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες του βουνού Γκραν Σάσσο και την μεγάλη καταστροφή που έχει υποστεί το ξενοδοχειακό συγκρότημα, οι ελπίδες είναι πλέον ιδιαίτερα περιορισμένες για την ανεύρεση και άλλων εν ζωή ανθρώπων.

Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, το ξενοδοχείο Rigopiano είχε χτιστεί σε σημείο πολύ επικίνδυνο -ακριβώς κάτω από βουνοπλαγιά- και οι πρώτοι του ιδιοκτήτες και πρώην δήμαρχος της περιοχής είχαν κατηγορηθεί για αυθαίρετη δόμηση και μετέπειτα νομιμοποίησή της.

Στο τέλος της δίκης, όμως, είχαν όλοι τους αθωωθεί.

Με την άνοδο της θερμοκρασίας κατά την σημερινή ημέρα, οι διασώστες της Πολιτικής Προστασίας, των Αλπίνων και της Πυροσβεστικής πρέπει να είναι ακόμη πιο προσεκτικοί στο έργο τους, διότι υπάρχει κίνδυνος νέων κατολισθήσεων και αποκόλλησης χιονιστιβάδων.

(Πληροφορίες ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα