Πέθανε η 99χρονη γιαγιά του Μπαράκ Ομπάμα

Πέθανε η 99χρονη γιαγιά του Μπαράκ Ομπάμα
Ο Μπαράκ Ομπάμα με τη γιαγιά του, Σάρα σε φωτογραφία από τα νεανικά χρόνια του πρώην προέδρου των ΗΠΑ youtube printscreen

Ο 44ος Πρόεδρος των ΗΠΑ είχε στενούς δεσμούς με τη γιαγιά του, ενώ την επισκέφτηκε τελευταία στο σπίτι της στην Κένυα τον Ιούλιο του 2018.

Η Σάρα Ομπάμα, γιαγιά του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, πέθανε στο Κισούμο της Κένυας σε ηλικία 99 ετών. Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της οικογένειας, η Μαμα Σάρα άφησε την τελευταία της πνοή σε Νοσοκομείο της περιοχής, μετά από μια σύντομη μάχη με ασθένεια.

Η ίδια διαγνώστηκε με εγκεφαλικό επεισόδιο τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ είχε προβλήματα με το σάκχαρο.

Ο 44ος Πρόεδρος των ΗΠΑ είχε στενούς δεσμούς με τη γιαγιά του και την επισκέφτηκε τελευταία στο σπίτι της οικογένειας στο K’Ogello τον Ιούλιο του 2018.

Ο Κυβερνήτης του Κισούμο, ο Ανγκανγκ Νιόνγκου έστειλε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και στην κοινότητα, λέγοντας ότι η Μαμα Σάρα ήταν αγαπητή σε όλους.

“Η Μαμα Σάρα Ομπάμα ήταν μητρική φιγούρα για πολλούς ανθρώπους. Ήταν φιλάνθρωπος. Υποστήριξε επίσης πολλές χήρες”, είπε, μεταξύ άλλων, ο κυβερνήτης της περιοχής.

Αρκετοί ηγέτες εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του Ομπάμα.

Το 2015 η γιαγιά του Ομπάμα μίλησε στο Al Jazzera για τον εγγονό και την οικογένειά της, αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες για τη σχέση της με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα