Πέθανε η Βρετανίδα που είχε δηλητηριαστεί με Ναβιτσόκ

Το κατάστημα όπου εθεάθη τελευταία φορά η 44χρονη Dawn Sturgess πριν εκετεθεί στη νευροπαραλυτική ουσία
Το κατάστημα όπου εθεάθη τελευταία φορά η 44χρονη Dawn Sturgess πριν εκετεθεί στη νευροπαραλυτική ουσία AP

Η αστυνομία διενεργεί έρευνα για να εξακριβώσει το πώς ακριβώς η 44χρονη Ντον Στέρτζες και ένας 45χρονος άνδρας εκτέθηκαν στη νευροπαραλυτική ουσία την 30ή Ιουνίου.

Η Ντον Στέρτζες, η Βρετανίδα που είχε εκτεθεί στα τέλη του περασμένου μήνα στον νευροτοξικό παράγοντα Ναβιτσόκ στο Γουίλτσιρ, στη δυτική Αγγλία, απεβίωσε, ανακοίνωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία την Κυριακή. Ήταν 44 ετών.

Η αστυνομία διενεργεί έρευνα για να εξακριβώσει το πώς ακριβώς η Στέρτζες και ένας 45χρονος άνδρας εκτέθηκαν στη νευροπαραλυτική ουσία την 30ή Ιουνίου.

Πρόκειται για την ίδια τοξίνη που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση εναντίον του ρώσου πρώην διπλού κατάσκοπου Σεργκέι Σκρίπαλ και της κόρης του πριν από τέσσερις μήνες.

Το Ναβιτσόκ είχε αναπτυχθεί από τον σοβιετικό στρατό κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.

Η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι εξέφρασε σοκ και αποτροπιασμό για τον θάνατο της Στέρτζες.

Η Βρετανία κατηγόρησε τη Ρωσία για τη δηλητηρίαση των Σκρίπαλ, καταγγέλλοντας την πρώτη γνωστή επίθεση με τέτοιο χημικό όπλο στην Ευρώπη μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η κυβέρνηση της Ρωσίας--της χώρας που φιλοξενεί το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου--αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμιξη στην επίθεση του Μαρτίου και υποστήριξε ότι επρόκειτο για ενέργεια των βρετανικών ή άλλων μυστικών υπηρεσιών για την ανακίνηση αντιρωσικής υστερίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μεγάλη Βρετανία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πανικός στη Βρετανία: Ζευγάρι δηλητηριάστηκε με το ίδιο τοξικό όπως ο Σκριπάλ

Βρετανία: Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την δηλητηρίαση του ζευγαριού

ADVERTISING

SHARE: