Πέθανε ο Ερλ Κάμερον, ο πρώτος μαύρος επιτυχημένος Βρετανός ηθοποιός

Πέθανε ο Ερλ Κάμερον, ο πρώτος μαύρος επιτυχημένος Βρετανός ηθοποιός
Ερλ Κάμερον AP

Απεβίωσε στα 102 του χρόνια ο γνωστός ηθοποιός Ερλ Κάμερον. Η είδηση σκόρπισε θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο. Η επιτυχημένη του καριέρα στο σινεμά και την τηλεόραση.

Πέθανε σε ηλικία 102 ετών ο Ερλ Κάμερον, ένας από τους πρώτους μαύρους ηθοποιούς που έκανε μια επιτυχημένη καριέρα στο σινεμά και την τηλεόραση της Βρετανίας.

Μαζί με τον Cy Grant, ήταν ένας από τους πρώτους μαύρους ηθοποιούς που έσπασαν το “φράγμα’ του χρώματος στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Είχε γεννηθεί στις Βερμούδες και απεβίωσε στο Κένιλγουορθ του Γουόργουικσαϊρ, όπου ζούσε με την σύζυγό του, με την είδηση του θανάτου του να προκαλεί θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο.

Όπως αναφέρει το BBC, ο ηθοποιός πέθανε στον ύπνο του την Παρασκευή (03/07), ενώ τον θάνατό του επιβεβαίωσε και η οικογένειά του, η οποία δήλωσε ότι “ήταν ένας εμπνευσμένος άνθρωπος που υπερασπίστηκε τις ηθικές του αρχές”.

Ο Κάμερον εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην οθόνη στην ταινία “Pool of London” του 1951, σε έναν σπάνιο πρωταγωνιστικό ρόλο για έναν μαύρο ηθοποιό. Με την εμφάνισή του στην ταινία έγινε ένας από τους πρώτους μαύρους ηθοποιούς που ανέλαβαν πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια βρετανική ταινία μετά τον Paul Robeson, τη Nina Mae McKinney και την Elisabeth Welch.

Άλλες επιτυχίες του στην οθόνη περιλαμβάνουν την ταινία του 1965 “Bond Thunderball”, το “Doctor Who” και “The Prisoner”.

Το 2009 τιμήθηκε με το μετάλλιο του Διοικητή του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας από τη βασίλισσα.

Η οικογένειά του είπε ότι “έχουν συγκλονιστεί από τις εκδηλώσεις αγάπης και σεβασμού που έχουν λάβει”. “Ως καλλιτέχνης και ηθοποιός αρνήθηκε να δεχτεί ρόλους που τον υποτιμούσαν ή που προωθούσαν στερεότυπα για τους μαύρους”, πρόσθεσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα