Πέθανε λίγο πριν πάρει το Νόμπελ Ιατρικής

default image

Ένας από τους τρεις νικητές του Νόμπελ Ιατρικής έφυγε από τη ζωή στις 30 Σεπτεμβρίου. Εμμένει στη βράβευσή του η Επιτροπή

‘Ενας ακόμη σημαντικός επιστήμονας έμεινε στην ιστορία μετά τον θάνατό του. Ο Ραλφ Στάινμαν με καταγωγή από τον Καναδά, κέρδισε τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου το Νόμπελ Ιατρικής. Το ίδιο βραβείο απονεμήθηκε και στον Αμερικανό Μπρους Μπέτλερ και τον γεννημένο στο Λουξεμβούργο Γάλλο Ζιλ Οφμάν.

Όμως ο Στάινμαν δεν κατάφερε να χαρεί την νίκη του, αφού πέθανε πριν από τρεις ημέρες.

Την ανακοίνωση έκανε το Πανεπιστήμιο Ρόκφελερ στο οποίο εργαζόταν και το επιβεβαίωσε η Επιτροπή απονομής των Νόμπελ.

Η ανακοίνωση του Πανεπιστημίου ανέφερε: “Ο Στάινμαν πέθανε στις 30 Σεπτεμβρίου” και πρόσθεσε ότι ο 68χρονος ερευνητής υπέφερε από καρκίνο στο πάγκρεας εδώ και τέσσερα χρόνια.

Ο Στάινμαν “είχε διαγνωστεί ότι πάσχει από καρκίνο στο πάγκρεας πριν από τέσσερα χρόνια”, διευκρινίζει ως αίτιο του θανάτου το πανεπιστήμιο.

Η ίδια ανακοίνωση επισημαίνει ότι η ζωή του είχε παραταθεί χάρη σε μια θεραπεία που είχε βρει ο ίδιος!

Δεν αλλάζει την απόφασή της η επιτροπή

“Μόλις μάθαμε την είδηση αυτή. Δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε τη λύπη μας που δεν είχε τη χαρά” να μάθει ότι βραβεύεται με το Νόμπελ Ιατρικής, δήλωσε ο γραμματέας της Επιτροπής των Νόμπελ Γκόραν Χάνσον στο σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων TT.

Ο Χάνσον διαβεβαίωσε ωστόσο ότι ο θάνατος του επιστήμονα δεν θα αλλάξει την απόφαση της επιτροπής όσον αφορά το Νόμπελ.

“Δεν θα ορίσουμε κάποιον άλλον νικητή, αυτή είναι η απόφασή μας”, σημείωσε.

“Θα πρέπει να εξετάσουμε πώς θα γίνει πρακτικά η απονομή του Νόμπελ. Εξετάζουμε τη ρύθμιση” του θέματος αυτού, προσέθεσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα