ΠΓΔΜ: Αλλάζουν άμεσα τα ονόματα σε αεροδρόμιο και αυτοκινητόδρομο

ΠΓΔΜ: Αλλάζουν άμεσα τα ονόματα σε αεροδρόμιο και αυτοκινητόδρομο

Μετά τη δημοσίευση της αλλαγής στην εφημερίδα της κυβερνήσεως της ΠΓΔΜ, τα νέα ονόματα του αεροδρομίου και του αυτοκινητόδρομου

Η τοποθέτηση των πινακίδων με τα νέα ονόματα του αεροδρομίου και του αυτοκινητόδρομου θα γίνει εντός των επόμενων ημερών, μετά τη δημοσίευση της απόφασης της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Η διαδικασία για τη μετονομασία του διεθνούς αυτοκινητόδρομου της χώρας σε αυτοκινητόδρομο «Φιλία» και του αεροδρομίου των Σκοπίων σε «Διεθνές Αεροδρόμιο Σκοπίων» θα ξεκινήσει μετά τη δημοσίευση, στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, της σχετικής απόφασης που έλαβε το υπουργικό συμβούλιο της ΠΓΔΜ κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του.

Οι ενέργειες και εργασίες για την αφαίρεση των υπαρχουσών σημάνσεων κυκλοφορίας και την τοποθέτηση των νέων θα διεξαχθούν από το κρατικό Ταμείο Οδοποιΐας της ΠΓΔΜ.

Σε ό,τι αφορά τη μετονομασία του αεροδρομίου των Σκοπίων, εκπρόσωποι της τουρκικής εταιρείας «TAV», η οποία από το 2010 διαχειρίζεται τον αερολιμένα των Σκοπίων, δήλωσαν πρόσφατα ότι αυτό είναι πολιτικό ζήτημα και ότι θα σεβαστούν την απόφαση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ.

Υπενθυμίζεται, ότι το υπουργικό συμβούλιο της ΠΓΔΜ, στη χθεσινή συνεδρίασή του, αποφάσισε τη μετονομασία του αεροδρομίου από «Διεθνές Αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος» σε «Διεθνές Αεροδρόμιο Σκοπίων» και τη μετονομασία της εθνικής οδού της ΠΓΔΜ, που οδηγεί στα σύνορα με την Ελλάδα, από «Eθνική Oδός Αλέξανδρος ο Μακεδών» σε «Eθνική Oδός Φιλία».

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σκοπιανό
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κίνημα Αλλαγής: Άνοιγμα για το Συνέδριο, οφέλη από το Σκοπιανό

Σκοπιανό και Novartis στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ

Πατριδοκαπηλία

Σαρακιώτης: Μόνον στο δικαστήριο μπορούν να αποκαλυφθούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες

Μητσοτάκης για Novartis: Τρεις κουκουλοφόροι ρίχνουν λάσπη στη ΝΔ

ADVERTISING

SHARE: