Πηγές ΕΕ: Άκυρη η συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης

Πηγές ΕΕ: Άκυρη η συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης
Η σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης AP

Σημαντική εξέλιξη στο διπλωματικό πεδίο συνιστά η παραδοχή από πλευράς ΕΕ ότι η συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης είναι άκυρη. "Δεν παράγει έννομα αποτελέσματα η συμφωνία" αναφέρει το προσχέδιο των συμπερασμάτων της Συνόδου των ΥΠΕΞ.

Ακυρη χαρακτηρίζουν κύκλοι της Ευρωπαϊκής Ενωσης τη συμφωνία που υπέγραψαν πρόσφατα η Τουρκία με τη Λιβύη.

Οπως τόνιζαν αρμόδιες ευρωπαϊκές πηγές στο γερμανικό πρακτορείο και μετέδωσε σχετικά ο τηλεοπτικός σταθμός Αlpha, η εν λόγω συμφωνία δεν μπορεί να έχει καμία νομική ισχύ κάτι που υποστήριξε από την πρώτη στιγμή και η ελληνική πλευρά.

Θυμίζουμε ότι μόλις την Δευτέρα, στο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης ο Ελληνας ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας τόνισε για πολλοστή φορά ακριβώς αυτό. Ο,τι η συμφωνία δεν έχει καμία νομική βάση.

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φορ ντε Λάινεν από τη δική της πλευρά είχε εκφράσει τη Δευτέρα τη στήριξή της τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, σχετική αναφορά γίνεται και στο κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου των ΥΠΕΞ όπου χαρακτηριστικά τονίζεται ότι η συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης δεν παράγει έννομα αποτελέσματα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version