Πηγές Τραμπ: Από το Ισραήλ οι πληροφορίες προς τη Ρωσία

Πηγές Τραμπ: Από το Ισραήλ οι πληροφορίες προς τη Ρωσία

Νέες αποκαλύψεις στις διαρροές από τις ΗΠΑ προς τη Ρωσία με τους New York Times να τονίζουν ότι ο Τραμπ έδωσε πληροφορίες για το Ισλαμικό Κράτος μέσω ισραηλινής πηγής

Αν και μέχρι το βράδυ της Τρίτης δεν υπήρχε επίσημη αντίδραση από το Ισραήλ, νέες αποκαλύψεις ήρθαν εκ νέου να ταράξουν τον Λευκό Οίκο. Σύμφωνα τους ΝYT και το CNN, πληροφορίες του Ισραήλ για τον ΙSIS “πέρασαν” στη Ρωσία μέσω του Τραμπ και ειδικότερα κατά την συνάντηση του Αμερικανού Προέδρου, με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.

Ειδικότερα, οι πληροφορίες αφορούσαν στοιχεία σχετικά με τις δυνατότητες κατασκευής βόμβας του ISIS, τις οποίες ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συζήτησε με Ρώσους διπλωμάτες, όπως δήλωσαν χαρακτηριστικά στο CNN Αμερικανοί και διπλωματικοί αξιωματούχοι.

Από την πλευρά του ερμητικά κλειστά κρατά το στόμα του ο πρεσβευτής του Ισραήλ στις Ηνωμένες Πολιτείες, Ρον Ντέρμερ, ο οποίος δεν έκανε το παραμικρό σχόλιο εκφράζοντας μόνο την εμπιστοσύνη του σε σχέση με τις ΗΠΑ.

“Το Ισραήλ έχει πλήρη εμπιστοσύνη στη σχέση ανταλλαγής πληροφοριών με τις Ηνωμένες Πολιτείες και προσβλέπει στην εμβάθυνση τα επόμενα χρόνια υπό τον Πρόεδρο Τραμπ”, δήλωσε ο Ντέρμερ.

Ο γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου Σον Σπίσλερ δήλωσε πάντως στους δημοσιογράφους ότι δεν μπορεί να σχολιάσει εάν οι Ισραηλινοί ήταν το μέσο των πληροφοριών που μοιράστηκε ο Τραμπ με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών και τον Ρώσο πρεσβευτή.

Πάντως οι New York Times που αποκάλυψαν τη διαρροή από το Ισραήλ ανέφεραν ότι τρία στελέχη της κυβέρνησης Τραμπ που έχουν γνώση της υπόθεσης σημειώνουν πως ο Αμερικανός Πρόεδρος έδωσε πράγματι τις πληροφορίες για το ISIS από σχετική ισραηλινή πηγή.

Νωρίτερα, είχε προηγηθεί η δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, πως μοιράστηκε δεδομένα που αφορούν στην τρομοκρατία και την ασφάλεια των πτήσεων με Ρώσους αξιωματούχους. “Σαν πρόεδρος ήθελα να μοιραστώ με τη Ρωσία (σε μια ανοιχτή προγραμματισμένη συνάντηση), όπως έχω κάθε δικαίωμα, γεγονότα που αφορούν στην τρομοκρατία και την ασφάλεια των πτήσεων. Ανθρωπιστικοί λόγοι (αποτέλεσαν τα κίνητρα), ενώ επιπλέον ήθελα η Ρωσία να κάνει αποφασιστικό βήμα στη μάχη απέναντι στον ISIS και την τρομοκρατία”, είπε. 

(Φωτογραφία: AP Images/Evan Vucci)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα