Πλοιάριο με παράνομους μετανάστες ναυάγησε στις Μπαχάμες

Πλοιάριο με παράνομους μετανάστες ναυάγησε στις Μπαχάμες

Τουλάχιστον τριάντα Αϊτινοί μετανάστες έχασαν τη ζωή τους και περίπου άλλοι 110 προσπαθούν να κρατηθούν από την καρίνα του υπερφορτωμένου πλοιαρίου τους, το οποίο αναποδογύρισε στις Μπαχάμες

Περίπου 30 Αϊτινοί μετανάστες έχασαν τη ζωή τους και 110 ακόμη διασώθηκαν όταν το ιστιοφόρο μήκους 12 μέτρων στο οποίο επέβαιναν αναποδογύρισε στα ανοικτά των ακτών του Στάνιελ Κέι στο αρχιπέλαγος των Μπαχαμών, σύμφωνα με την αμερικανική ακτοφυλακή.

"Περίπου 30 Αϊτινοί μετανάστες είναι νεκροί", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ακτοφυλακή.

Συνολικά 110 άνθρωποι διασώθηκαν από την αμερικανική ακτοφυλακή και τις δυνάμεις ασφαλείας των Μπαχαμών.

Η αμερικανική ακτοφυλακή, αφού ενημερώθηκε από τις αρχές των Μπαχαμών, έστειλε ένα ελικόπτερο που διέσωσε 13 μετανάστες και έριξε μια ναυαγοσωστική σχεδία στο νερό. Δύο ακόμη αεροσκάφη έριξαν τρόφιμα και σωσίβιες λέμβους.

Όλοι οι μετανάστες που κατάφεραν να κρατηθούν από την καρίνα του ιστιοφόρου, κατάφεραν να σωθούν, εξήγησε ο Μαρκ Μπάρνεϊ εκπρόσωπος της αμερικανικής ακτοφυλακής.

Οι απόπειρες μεταναστών από την Αϊτή να περάσουν με πλοιάρια στις ΗΠΑ ή τις Μπαχάμες είναι πολύ συχνές. Συνήθως φεύγουν από το βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, μιας από τις πιο φτωχές περιοχές της Αϊτής, σύμφωνα με τον Στερν Λόλο διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Μετανάστευσης.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network