Ποιες ποδοσφαιρικές ομάδες στηρίζουν οι ηγέτες κρατών ανά την υφήλιο

Ποιες ποδοσφαιρικές ομάδες στηρίζουν οι ηγέτες κρατών ανά την υφήλιο

Μέρκελ, Πούτιν, Ομπάμα, Μακρόν... Τους χωρίζουν πολλά αλλά το ποδόσφαιρο τους "ενώνει"

Μπορεί οι πρόεδροι και πρωθυπουργοί κρατών ανά τον κόσμο να έχουν ασφυκτικά προγράμματα, πολύωρες συναντήσεις, ταξίδια και τεράστιες ευθύνες αλλά δεν παύουν να είναι άνθρωποι με τα χόμπι και τα… «πάθη» τους.

Για κάποιους αυτό μπορεί να μεταφράζεται σε διαφορετικές ασχολίες και συνήθειες, πάντως, αν θα μπορούσαμε να βρούμε ένα κοινό χαρακτηριστικό, τότε αυτό θα ήταν σίγουρα η αγάπη τους για τη «στρογγυλή θεά».

Ας δούμε ποιες ενώσεις υποστηρίζουν οι διασημότεροι ηγέτες κρατών.

ΑΝΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ

© Action Press/Rex

 

Η καγκελάριος της Γερμανίας δηλώνει οπαδός της εθνικής ομάδας της χώρας και φροντίζει να το αποδεικνύει αυτό σε κάθε ευκαιρία. Παρακολουθεί τα πιο σημαντικά παιχνίδια της “Νασιοναλμάνσαφτ” και μάλιστα είναι ιδιαίτερα εκδηλωτική όταν σημειώνεται. κάποιο γκολ.

Σε συλλογικό επίπεδο κάποια ΜΜΕ συνδέουν την Μέρκελ με την Κότμπους, άλλα με την Ντόρτμουντ και με την Μπάγερν. Όταν είχε παρακολουθήσει τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ μεταξύ των δύο τελευταίων το 2013, είχε δηλώσει ουδέτερη.

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

2016 Getty Images

 

Μέχρι πρόσφατα δεν γνωρίζαμε και πολλά για την σχέση του πλανητάρχη με το ποδόσφαιρο. Ωστόσο, δεν θα περίμενε κανείς τίποτα συμβατικό από έναν άνθρωπο που μας έχει συνηθίσει στις εκπλήξεις. Ο Τραμπ λοιπόν, υποστηρίζει Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης, ο Άγγλος δημοσιογράφος, Πιρς Μόργκαν, του έκανε δώρο μια φανέλα της Άρσεναλ με το όνομά του στην πλάτη και τον προσκάλεσε αν ήθελε να αναλάβει προπονητής στους “gunners”, αντικαθιστώντας τον Αρσέν Βενγκέρ.

Ο Μόργκαν εξήγησε το σκεπτικό απονομής του δώρου με την έννοια ότι ο Τραμπ “έχτισε δυνατό αμυντικό τείχος, έχει επιθετική φιλοσοφία και θέλει να κερδίζει μεγάλα έπαθλα με οποιοδήποτε κόστος”. Ο Αμερικανός, ωστόσο, τον αιφνιδίασε.

“Έχω ένα φίλο που είναι ιδιοκτήτης στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, οπότε ξέρω τι πρέπει να κάνω”, αναφερόμενος στον Εντ Γκλέιζερ, ο οποίος χρηματοδότησε την προεκλογική του εκστρατεία του.

ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ

 

Ο Μπαράκ Ομπάμα είναι οπαδός της Γουέστ Χαμ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα συνδέθηκε με τα “Σφυριά” μετά από μια επίσκεψη του στο Λονδίνο.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΣΤΟ FORTUNEGREECE.COM

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα