'Πόλεμος και Ειρήνη στην Πλανητική Εποχή' στο Πολεμικό Μουσείο

'Πόλεμος και Ειρήνη στην Πλανητική Εποχή' στο Πολεμικό Μουσείο

"Πόλεμος και Ειρήνη στην Πλανητική Εποχή" στο Πολεμικό Μουσείο την Πέμπτη 2 και την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Το Κέντρο Ανατολικών Σπουδών για τον Πολιτισμό και την Επικοινωνία του Παντείου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με το Κέντρο Μελέτης Μεσογειακής - μεσανατολικής Πολιτικής και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου, το Κέντρο Γεωπολιτικών Αναλύσεων του New York College και το Κέντρο Έρευνας και Εκπαίδευσης, Διακλαδικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ενόπλων Δυνάμεων, διοργανώνει διημερίδα με θέμα: «Πόλεμος και Ειρήνη στην Πλανητική Εποχή».

Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου, Ριζάρη και Βασιλίσσης Σοφίας, την Πέμπτη 2 και την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016.

Σκοπός της διημερίδας είναι να προσεγγίσει θεωρητικά, εμπειρικά και με περιπτωσιολογικές μελέτες, όψεις του πολέμου και μορφών δομικής βίας που επηρεάζουν έθνη, κράτη, λαούς, διαμορφώνουν διαχρονικά το παγκόσμιο και περιφερειακό γίγνεσθαι και επιδρούν στην ατομική και συλλογική ευημερία.

Η επίκαιρη αυτή εκδήλωση επιχειρεί να φωτίσει πτυχές που αφορούν στην πρόβλεψη, αποτροπή και διαχείριση κρίσεων και συγκρούσεων σε τοπικό, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο, εγείροντας ερωτήματα και προβληματισμούς αναφορικά με τον χαρακτήρα του σύγχρονου διεθνούς συστήματος και τα νέα είδη πολέμου που διεξάγονται στα πλαίσια του. Στην διημερίδα θα συμμετάσχουν ως εισηγητές μεταξύ άλλων οι κ.κ.: Δρ. Αλέξης Αλεξανδρής, Πληρεξούσιος Υπουργός Α' ε.τ., Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης, Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής, Διευθυντής Κέντρου Ανατολικών Σπουδών, Κοσμήτορας Σχολής Διεθνών Σπουδών, Επικοινωνίας και Πολιτισμού, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Παναγιώτης Ήφαιστος, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών, Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Παναγιώτης Μακρής, Πρέσβυς ε.τ., Χαράλαμπος Παπασωτηρίου, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών, Διευθυντής Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Αχιλλέας Ταουξής, Ταξίαρχος, Αν. Γενικός Διευθυντής Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Γρηγόριος Τσάλτας, Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Δικαίου του Περιβάλλοντος, Πρόεδρος Τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Βιβή Κεφαλά, Επίκ. Καθηγήτρια, Διευθύντρια Κέντρου Μελέτης Μεσογειακής – Μεσανατολικής Πολιτικής και Πολιτισμού Πανεπιστημίου του Αιγαίου.

Στο πλαίσιο παρουσίασης προτάσεων και θέσεων επί καίριων εθνικών και διεθνών ζητημάτων, που αποβλέπουν στην επίτευξη των όρων, προϋποθέσεων και συνθηκών ενός μέλλοντος ειρήνης θα συζητηθούν οι ιστορικές όψεις του πολέμου, κοινωνικές αναπαραστάσεις του φαινομένου, η έννοια της ειρήνης, της δομικής βίας και οι μηχανισμοί αναπαραγωγής σύγκρουσης, οι σύγχρονες μορφές πολέμου.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

SHARE: