Πόλεμος στην Ουκρανία: Στις 16:00 ξεκινούν οι νέες διαπραγματεύσεις

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στις 16:00 ξεκινούν οι νέες διαπραγματεύσεις
Στιγμιότυπο από τις διαπραγματεύσεις της 3ης Μαρτίου Maxim Guchek/BelTA Pool Photo via AP

Στις 16:00 ώρα Ελλάδας ξεκινούν οι νέες συνομιλίες Ρωσίας - Ουκρανίας. Αντιπροσωπεία του Πούτιν έφτασε στη Λευκορωσία.

Ο τρίτος γύρος των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας για τον τερματισμό των πολεμικών συγκρούσεων θα αρχίσουν στις 16:00 τοπική ώρα στη Λευκορωσία και ώρα Ελλάδας, ανέφερε στο Twitter ο Ουκρανός διαπραγματευτής Μιχαίλο Ποντολιάκ.

Την προηγούμενη εβδομάδα οι δύο πλευρές συμφώνησαν στη διάνοιξη ανθρωπιστικών διαδρόμων, ώστε να επιτραπεί στους αμάχους, η έξοδος τους από εμπόλεμες ζώνες.

Ωστόσο, κανένας ανθρωπιστικός διάδρομος δεν έχει λειτουργήσει μέχρι τώρα, με τις πλευρές να κατηγορούν η μία την άλλη, σχετικά με παραβιάσεις τοπικών καταπαύσεων του πυρός.

Αντιπροσωπεία της Ρωσίας έφτασε στη Λευκορωσία για συνομιλίες με την ουκρανική πλευρά

Μία ρωσική αντιπροσωπεία έφτασε στην πόλη Μπρεστ της Λευκορωσίας για συνομιλίες με Ουκρανούς διαπραγματευτές, αναφορικά με τον τερματισμό των εχθροπραξιών, όπως ανέφερε πριν λίγη ώρα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA που επικαλέστηκε την ηλεκτρονική σελίδα ιχνηλάτησης πτήσεων αεροσκαφών Flightradar.

Οι πλευρές δεν έχουν αποκαλύψει την ακριβή τοποθεσία διεξαγωγής της προγραμματισμένης συνάντησης τους, για τις διαπραγματεύσεις.

Ουκρανία: Παραμένουν κλειστοί οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι

Οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι για την απομάκρυνση αμάχων από πόλεις της Ουκρανίας δεν έχουν ακόμη τεθεί σε λειτουργία, δήλωσε την Δευτέρα η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ουκρανίας Ιρένα Βερετσούκ.

Η Βερεστσούκ είπε ότι υπάρχουν σχεδόν 300.000 άμαχοι που είναι άμεσης ανάγκης να εγκαταλείψουν την Μαριούπολη, η οποία δέχεται επίθεση από τις ρωσικές δυνάμεις.

Εκπρόσωποι του ΟΗΕ συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις, όπως είπε η Βερετσούκ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα