Πολιτικό άσυλο στη Γαλλία ζητά η σύζυγος του πρώην αρχηγού της Interpol

Πολιτικό άσυλο στη Γαλλία ζητά η σύζυγος του πρώην αρχηγού της Interpol
Η Γκρέις Μενγκ AP

H σύζυγος του πρώην επικεφαλής της interpol εξακολουθεί να βρίσκεται σε κίνδυνο γι' αυτό και ζήτησε πολιτικό άσυλο στη Γαλλία.

Από την εξαφάνισή του τον προηγούμενο Σεπτέμβριο και μετά, ο πρώην επικεφαλής της Interpol Μενγκ Χάνγκγουεϊ δεν έχει δώσει σημεία ζωής, γεγονός που έχει προκαλέσει απόγνωση και τεράστιο φόβο στη σύζυγό του.

Η Γκρέις Μενγκ, που ζει στη Λιόν μαζί με τα δίδυμα παιδιά της οικογένειας ηλικίας επτά ετών, ζήτησε πολιτικό άσυλο από τη Γαλλία τόσο και για την ίδια όσο και για τα παιδιά σε μία άκρως αναμενόμενη κίνηση.

Η Μενγκ μίλησε την Παρασκευή στο γαλλικό ραδιόφωνο και εξέφρασε το μεγάλο της φόβο: Φοβάμαι ότι θα με απαγάγουν” τόνισε χαρακτηριστικά και συνέχεια: “Λαμβάνω συνέχεια παράξενα τηλεφωνήματα, ακόμα και το αυτοκίνητό μου έχει υποστεί ζημιές. Δύο Κινέζοι, ένας άνδρας και μία γυναίκα- με ακολούθησαν έως το ξενοδοχείο μου”.

Ο πρώην επικεφαλής της Interpol αγνοείται ύστερα από ταξίδι στη χώρα καταγωγής του, στην Κίνα. Οι κινεζικές αρχές είχαν τονίσει ότι σε βάρος του υπήρχαν υποψίες για υπόθεση δωροδοκίας.

Στην τελευταία-τηλεφωνική-επικοινωνία με τη σύζυγό του είχε στείλει σε μήνυμα ένα μαχαίρι, δείγμα ότι κινδύνευε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα