Πολωνία: Νέο κύμα οργής για την απαγόρευση των αμβλώσεων

Πολωνία: Νέο κύμα οργής για την απαγόρευση των αμβλώσεων
Κύμα οργής για την απαγόρευση των αμβλώσεων στη Βαρσοβία glomex

Νέο κύμα διαμαρτυριών έχει ξεσπάσει στη Βαρσοβία, με αφορμή την εφαρμογή του νόμου της απαγόρευσης αμβλώσεων στη χώρα.

Πολίτες γέμισαν τους δρόμους της Βαρσοβίας στην Πολωνία καθώς τέθηκε σε ισχύ ο νέος διχαστικός νόμος για τις αμβλώσεις που ουσιαστικά τις απαγορεύει.

Στο εξής επιτρέπονται οι αμβλώσεις μόνο στις περιπτώσεις βιασμού και αιμομιξίας και όταν η ζωή ή η υγεία της μητέρας θεωρείται ότι κινδυνεύουν.

Ο νόμος εγκρίθηκε από το Πολωνικό Συνταγματικό Δικαστήριο τον Οκτώβριο, πυροδοτώντας μαζικές διαδηλώσεις σε εθνικό επίπεδο. Αναφέρει ότι οι αμβλώσεις σε περίπτωση εμβρυϊκών ανωμαλιών είναι «ασυμβίβαστες» με το σύνταγμα της Πολωνίας.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο έλαβε την απόφαση αυτή μετά τη μεταρρύθμισή του από το συντηρητικό, καθολικό κυβερνών υπερσυντηρητικό κόμμα «Νόμος και Δικαιοσύνη» (PiS) και συμμορφούμενο προς τις επιθυμίες του.

Η Πολωνία είχε ήδη ορισμένους από τους αυστηρότερους νόμους για τις αμβλώσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) ακόμα και πριν από την έγκριση των πρόσφατα αυστηρότερων μέτρων.

Ως αποτέλεσμα λιγότερες από 2.000 νόμιμες αμβλώσεις πραγματοποιούνται ετησίως στην Πολωνία.

Σύμφωνα με το euronews, οι φεμινιστικές οργανώσεις υπολογίζουν σε 200.000 τις παράνομες αμβλώσεις ή τις αμβλώσεις που πραγματοποιούνται στο εξωτερικό.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα