Πολυετής φυλάκιση σε serial killer γατών

Πολυετής φυλάκιση σε serial killer γατών

O 26χρονος σκότωσε 21 γάτες και φέρεται να κακοποίησε σεξουαλικά μία εξ αυτών, αφότου την είχε σκοτώσει

Ποινή φυλάκισης 16 ετών επιβλήθηκε πρόσφατα σε έναν 26χρονο στις ΗΠΑ για τη δολοφονία 21 γατών, μερικές εκ των οποίων παρέσυρε να φύγουν από τα σπίτια τους.

Τα περιστατικά συνέβησαν το 2015 στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνιας. Ο 26χρονος κρίθηκε ένοχος για 21 κακουργηματικές κατηγορίες για κακομεταχείριση ζώου, για μία σε βαθμό πταίσματος για σεξουαλική κακοποίηση νεκρού ζώου και για μία κατηγορία ότι ήταν υπό επιρροή.

Η δράση του ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2015, όταν άρχισαν να εξαφανίζονται γάτες από μια γειτονιά της πόλης. Γρήγορα κυκλοφόρησαν φήμες για έναν άνδρα που εθεάθη να προσπαθεί να δελεάσει δύο γάτες να μπουν σε ένα σακίδιο, με μία εξ αυτών να ξεφεύγει. Ο ίδιος αργότερα, φέρεται να δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες για "δάγκωμα που δεν προήλθε ωστόσο από ζώο και για τραύμα στο κεφάλι", όπως αναφέρει η San Jose Mercury.

Μερικές εβδομάδες αργότερα και ενώ αγνοούνταν και άλλες γάτες, κυκλοφόρησε βίντεο από κάμερα ασφαλείας σπιτιού, το οποίο έδειχνε έναν άνδρα να αρπάζει την 17χρονη γάτα της οικογένειας. Οι εικόνες αυτές βοήθησαν την αστυνομία να εντοπίσει τον δράστη, ο οποίος συνελήφθη τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς. Οι αρχές τον βρήκαν να κοιμάται στο αυτοκίνητό του με το σώμα μιας γάτας να είναι κρεμασμένο εντός του οχήματος. Δίπλα υπήρχαν κομμάτια δέρματος, αίμα και ένα κυνηγετικό μαχαίρι.

Αρχικά του αποδόθηκαν κατηγορίες για τρεις περιπτώσεις κακοποίησης ζώων αλλά στη συνέχεια προστέθηκαν και άλλες, καθώς η εξέταση DNA στα ευρήματα στο όχημα, αποκάλυψε ότι υπήρχαν 21 διαφορετικά θύματα.

Να σημειωθεί ότι όταν εκτίσει την ποινή του και αποφυλακιστεί, δεν πρόκειται να εγγραφεί στη λίστα με τους δράστες σεξουαλικών αδικημάτων, καθώς κτηνίατρος κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, κατέθεσε ότι δεν μπορεί να καθοριστεί αν ένα από τα ζώα είχε υποστεί σεξουαλική κακοποίηση "επειδή η περιορισμένη βιβλιογραφία σε αυτό το πεδίο αναφέρει ότι ενδεχομένως να μην υπάρχει κανένας τραυματισμός σε ένα ζώο".

Πολυετής φυλάκιση σε serial killer γατών
© POLICE HANDOUT

Σύμφωνα με έκθεση εγκληματολογικού εργαστηρίου, εντοπίστηκαν κάποιες ενδείξεις σεξουαλικής κακοποίησης στο σώμα της γάτας που βρέθηκε στο αυτοκίνητο, συμπεριλαμβανομένων των διεσταλμένων γεννητικών οργάνων ενώ το DNA του βρέθηκε στα νύχια του ζώου. Ο κτηνίατρος κατέθεσε ότι δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει την πράξη, εξαιτίας της περιορισμένης μελέτης του θέματος.

Μετά την αποφυλάκισή του, επίσης, θα του απαγορευτεί για 10 χρόνια να έχει γάτες ενώ θα πρέπει να μείνει μακριά από την γειτονιά που ήταν η περιοχή δράσης του.

Πηγή: Mirror

SHARE:

24Media Network