Πολύνεκρη έκρηξη στο Μάντσεστερ: Αναστέλλεται η προεκλογική εκστρατεία της Μέι

Πολύνεκρη έκρηξη στο Μάντσεστερ: Αναστέλλεται η προεκλογική εκστρατεία της Μέι

Συμφωνία των πολιτικών κομμάτων στην Βρετανία για αναστολή της προεκλογικής εκστρατείας για τις εκλογές της 8ης Ιουνίου, μέχρι νεωτέρας μετά την αιματηρή έκρηξη που έγινε στο κεντρικό στάδιο του Μάντσεστερ

Τα πολιτικά κόμματα στην Βρετανία συμφώνησαν ν’ αναστείλουν την προεκλογική τους εκστρατεία μέχρι νεωτέρας, μετά την αιματηρή έκρηξη που έγινε στο κεντρικό στάδιο του Μάντσεστερ στη λήξη της συναυλίας της Αμερικανίδας τραγουδίστριας Αριάνα Γκράντε, με συνέπεια το θάνατο 19 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 50.

Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν γνωστοποίησε σε ανακοίνωσή του, ότι συνομίλησε με την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι και συμφώνησαν για την αναστολή της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων τους, αναφορικά με τη διεξαγωγή των εκλογών της 8ης Ιουνίου.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, είχε νωρίτερα δηλώσει ότι η αιματηρή έκρηξη στο Μάντσεστερ, αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατική επίθεση.

“Είμαι σοκαρισμένος από τα τραγικά γεγονότα στο Μάντσεστερ, χθες το βράδυ. Οι σκέψεις μου είναι με τις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων και των τραυματιών,” δήλωσε ο Κόρμπιν.

Η υπουργός των Εσωτερικών Άμπερ Ραντ που θα λάβει μέρος σήμερα και στην συνεδρίαση της επιτροπής Ασφάλειας “Κόμπρα” χαρακτήρισε την αιματηρή έκρηξη στο κεντρικό στάδιο του Μάντσεστερ ως βαρβαρική επίθεση κατά των πιο αδύναμων στην κοινωνία μας- νέων ανθρώπων και μικρών παιδιών που πήγαν σε μία συναυλία.

Αργότερα σήμερα θα λάβω μέρος στην επιτροπή “Κόμπρα” υπό την προεδρία της πρωθυπουργού, προκειμένου να συγκεντρώσουμε περισσότερες πληροφορίες για την επίθεση αυτή, ενώ δεν μπορώ να πω περισσότερα τώρα.

Οι πολίτες πρέπει να μείνουν σε εγρήγορση και να είναι ψύχραιμοι. Εάν έχουν κάτι να αναφέρουν ν’ απευθυνθούν στην αστυνομία.

Δεν έχω τίποτα περισσότερο να προσθέσω, τόνισε η Ραντ.

πηγή φωτογραφίας: AP/ Rui Vieira            

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα