Πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας σε ξενοδοχείο στο Μογκαντίσου

Πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας σε ξενοδοχείο στο Μογκαντίσου

Την ευθύνη της επίθεσης που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 13 ανθρώπους ανέλαβε η ισλαμιστική οργάνωση Αλ Σαμπάμπ

Η ισλαμιστική οργάνωση Αλ Σαμπάμπ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στην είσοδο ενός ξενοδοχείου στην πρωτεύουσα της Σομαλίας Μογκαντίσου και στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον δεκατρείς ανθρώπους, ανακοίνωσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος της οργάνωσης.

Ο εκπρόσωπός της είπε ότι η οργάνωση απάντησε με αυτό τον τρόπο στις επιθέσεις εναντίον της από την δύναμη της Αφρικανικής Ένωσης και από τις κυβερνητικές δυνάμεις.

"Εμείς βρισκόμαστε πίσω από την επίθεση", είπε ο σεϊχης Αμπντιάσις Αμπού Μουσάμπ, ο εκπρόσωπος στρατιωτικών επιχειρήσεων της οργάνωσης, στο Ρόιτερς τονίζοντας ότι η Αλ Σαμπάμπ είχε στόχο "εχθρούς", όπως τα μέλη της δύναμης AMISOM της Αφρικανικής Ένωσης και κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας σε ξενοδοχείο στο Μογκαντίσου

Το παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη στην είσοδο του ξενοδοχείου Jazeera στην Μογκαντίσου, όπου συχνάζουν μέλη της κυβέρνησης και διπλωμάτες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Jazeera γίνεται στόχος της  αλ Σαμπάμπ.

Η ένοπλη ισλαμιστική οργάνωσης πραγματοποιεί συχνά επιθέσεις εναντίον αξιωματούχων και άλλων στόχων στην πρωτεύουσα στην προσπάθειά της να ανατρέψει την υποστηριζόμενη από τη Δύση κυβέρνηση της Σομαλίας.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ / Φωτογραφίες αρχείου)

SHARE:

24Media Network