Πομπέο: “Μετρημένες” οι μέρες του Μαδούρο – Όλες οι επιλογές στο τραπέζι

Πομπέο: “Μετρημένες” οι μέρες του Μαδούρο – Όλες οι επιλογές στο τραπέζι
Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο AP

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ απέφυγε να αποκλείσει το ενδεχόμενο χρήσης βίας από τον αμερικανικό στρατό, ενώ

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας δήλωσε ότι πλησιάζει το τέλος για τον Νικολάς Μαδούρο, τον οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν αναγνωρίζουν πλέον ως πρόεδρο της Βενεζουέλας.

«Είμαι σίγουρος πως χάρη στους Βενεζουελάνους οι ημέρες του Μαδούρο είναι μετρημένες», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, σε συνέντευξή του στο CNN.

Δηλώσεις που επανέλαβε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox: «Ελπίζουμε σθεναρά πως μέσα στις επόμενες ημέρες, στις επόμενες εβδομάδες και στους επόμενους μήνες, το καθεστώς Μαδούρο θα αντιληφθεί πως ο λαός της Βενεζουέλας φρόντισε ώστε οι μέρες του να είναι μετρημένες», είπε ο Μάικ Πομπέο.

Χαρακτηρίζοντας τον Νικολάς Μαδούρο «χειρότερο από τον χειρότερο τύραννο», ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ έκανε λόγο για «μερικές εκατοντάδες τόνους» τροφίμων, φαρμάκων και υγειονομικών κιτ που στάλθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες στα σύνορα με τη Βενεζουέλα και εμποδίστηκαν να περάσουν στη χώρα το Σάββατο.

Απαντώντας σε ερώτηση αν ο αμερικανικός στρατός θα μπορούσε να καταφύγει στη βία, αρνήθηκε να το αποκλείσει, όπως είναι η γραμμή που ακολουθεί η Ουάσινγκτον αφότου ξεκίνησε η κρίση. «Έχουμε πει πως όλες οι επιλογές είναι πάνω στο τραπέζι», είπε o Πομπέο στο Fox. «Θα κάνουμε ό,τι πρέπει ώστε (…) η δημοκρατία να επιβληθεί και να αναδειχθεί ένα καλύτερο μέλλον για τους Βενεζουελάνους», πρόσθεσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα