‘Πόρτα’ στον αντιπρόεδρο Πενς από τον μεγάλο ιμάμη του Αλ Άζχαρ

‘Πόρτα’ στον αντιπρόεδρο Πενς από τον μεγάλο ιμάμη του Αλ Άζχαρ
Vice President Mike Pence listens as President Donald Trump speaks in the Diplomatic Reception Room of the White House, Wednesday, Dec. 6, 2017, in Washington. Trump recognized Jerusalem as Israel's capital despite intense Arab, Muslim and European opposition to a move that would upend decades of U.S. policy and risk potentially violent protests. (AP Photo/Alex Brandon) AP

Ο μεγάλος ιμάμης του Αλ Άζχαρ αρνείται να συναντηθεί με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Πενς σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση της Ουάσινγκτον να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ

Ο μεγάλος ιμάμης του τεμένους Αλ Άζχαρ του Καΐρου ματαίωσε τη συνάντηση που επρόκειτο να έχει με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση της Ουάσινγκτον να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Στην ανακοίνωσή του ο ιμάμης Άχμεντ αλ Τάγιεμπ αναφέρει ότι αναθεώρησε την απόφασή του να συναντηθεί με τον Πενς, ο οποίος κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου θα πραγματοποιήσει περιοδεία στο Ισραήλ και την Αίγυπτο. Η συνάντηση αυτή επρόκειτο να γίνει στις 20 Δεκεμβρίου.

Ο μεγάλος ιμάμης ανακοίνωσε “την κατηγορηματική απόρριψη του επίσημου αιτήματος του Αμερικανού αντιπροέδρου Μάικ Πενς για μια συνάντηση στις 20 Δεκεμβρίου”.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κάιρο είχε υποβάλει επισήμως το αίτημα πριν από μία εβδομάδα και ο αλ Τάγιεμπ είχε απαντήσει θετικά.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Φωτογραφία: AP Photo/Alex Brandon)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα