ΠΟΥ: 121 νεκροί, 600 τραυματίες στις μάχες στην Τρίπολη της Λιβύης

Λίβυοι στρατιώτες
Λίβυοι στρατιώτες AP

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αφορούν στην περίοδο από τις 4 Απριλίου, όταν ξεκίνησε η επίθεση του στρατάρχη Χάφταρ στην πρωτεύουσα της χώρας.

Σε τουλάχιστον 121 ανέρχονται οι νεκροί και σε 561 οι τραυματίες από την έναρξη στις 4 Απριλίου της επίθεσης του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ στην πρωτεύουσα της Λιβύης Τρίπολη, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Το γραφείο της υπηρεσίας αυτής στη Λιβύη, το οποίο δεν διευκρινίζει σχετικά με τον αριθμό των αμάχων που έχουν πέσει θύμα της σύγκρουσης, καταδίκασε επίσης στον λογαριασμό του στο Twitter "τις επανειλημμένες επιθέσεις κατά του νοσηλευτικού προσωπικού" και των ασθενοφόρων στην Τρίπολη.

Την ίδια ώρα το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA) γνωστοποίησε ότι 13.500 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί από τις μάχες, 900 από τους οποίους έχουν καταφύγει σε κέντρα υποδοχής.

Σφοδρές μάχες μαίνονται από τις 4 Απριλίου στα νότια προάστια της Τρίπολης μεταξύ των δυνάμεων της κυβέρνησης εθνικής ενότητας, την οποία έχει αναγνωρίσει η διεθνής κοινότητα, και των ανδρών του στρατάρχη Χάφταρ.

Ο Εθνικός Λιβυκός Στρατός του Χάφταρ, ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης, εξαπέλυσε την επίθεση για να καταλάβει την πρωτεύουσα, όπου έχει την έδρα της η κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Εκτός από τις χερσαίες μάχες, οι δύο πλευρές πραγματοποιούν καθημερινά αεροπορικές επιδρομές και αλληλοκατηγορούνται ότι βάζουν στο στόχαστρο αμάχους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Λιβύη: Στους 56 νεκροί από το λουτρό αίματος - Τι ανακοίνωσε ο ΟΗΕ

"Κόλαση" στη Λιβύη, χιλιάδες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους

Λιβύη: Μία χώρα βυθισμένη στο χάος, οκτώ χρόνια μετά το θάνατο του Καντάφι

SHARE: