ΠΟΥ: Αυξήθηκε ο αριθμός των ανεμβολίαστων παιδιών το 2020

ΠΟΥ: Αυξήθηκε ο αριθμός των ανεμβολίαστων παιδιών το 2020
Φωτογραφία αρχείου AP

Εν μέσω πανδημίας τα παιδιά που παρέμειναν ανεμβολίαστα κατά το 2020 αυξήθηκαν κατά πολύ.

Σημαντικό έλλειμμα στους εμβολιασμούς παιδιών κατέγραψε ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας κατά το 2020,που ήταν και το πρώτο έτος της πανδημίας του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατάφεραν να συγκεντρώσουν οι αρχές του ΠΟΥ σχεδόν 23 εκατομμύρια παιδιά ανά τον κόσμο δεν κατάφεραν να κάνουν τα απαραίτητα εμβόλια μέσα στο 2020, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει αναζωπύρωση επιδιμιών για ασθένειες όπως η ιλαρά και η μηνιγγίτιδα όπως τονίστηκε σχετικά.

Ο αριθμός των παιδιών που τελικά δεν εμβολιάστηκαν είναι κατά 3,5 εκατομμύρια μεγαλύτερος σε σχέση με τον αντίστοιχο του 2019 και αφορά κυρίως φτωχές και ιδιαίτερα φτωχές χώρες.

Ειδικότερα, η μεγάλη πλειοψηφία αυτών των παιδιών διαμένει σε κοινότητες που πλήττονται από συγκρούσεις πάσης φύσεως και σε παραγκουπόλεις κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες.

Επίσης τα περισσότερα από τα ανεμβολίαστα παιδιά, περίπου 17 εκατομμύρια, δεν έκαναν ούτε ένα εμβόλιο μέσα στο 2020 ενώ οι περιοχές που επλήγησαν περισσότερο ήταν αυτές της νοτιοανατολικής Ασίας και της ανατολικής Μεσογείου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα