ΠΟΥ: Προειδοποιεί ότι η συσσώρευση εμβολίων “τροφοδοτεί την πανδημία”

ΠΟΥ: Προειδοποιεί ότι η συσσώρευση εμβολίων “τροφοδοτεί την πανδημία”
Εμβόλιο κατά της Covid-19 Eurokinissi

Ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους ήταν σαφής μιλώντας για τον ανταγωνισμό των εμβολίων που τροφοδοτείται κυρίως από τις πλούσιες χώρες.

Οι πλούσιες χώρες, που βρίσκονται σε αντιπαράθεση για τις προμήθειες των εμβολίων κατά της Covid-19, πρέπει να σκεφτούν την κατάσταση σε φτωχότερες περιοχές του πλανήτη, ανέφερε την Παρασκευή ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, προειδοποιώντας πως η συσσώρευση εμβολίων «τροφοδοτεί την πανδημία».

Οι αξιωματούχοι του ΠΟΥ έκαναν δηλώσεις, αφότου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι συμφώνησε σε ένα σχέδιο για τον έλεγχο των εξαγωγών εμβολίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, περιλαμβανομένης της Βρετανίας, με το επιχείρημα ότι πρέπει να το κάνει για να διασφαλίσει τις δικές της προμήθειες.

«Εάν συσσωρεύουμε εμβόλια και δεν μοιραζόμαστε, θα υπάρξουν τρία πολύ μεγάλα προβλήματα. Το ένα, το έχω πει, θα είναι μια καταστροφική ηθική αποτυχία, κατά δεύτερον η πανδημία θα τροφοδοτείται και τρίτον θα υπάρξει μια πολύ αργή παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη», είπε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, κατά τη διάρκεια ψηφιακής ενημέρωσης.

«Επομένως, είναι επιλογή μας και ελπίζω ότι θα επιλέξουμε το σωστό», τόνισε.

Ο Μάικ Ράιαν, ο κορυφαίος ειδικός του ΠΟΥ για τις καταστάσεις έκτακτης υγειονομικής ανάγκης, είπε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, στην οποία παρέστησαν μια μαία από την Ουγκάντα και μια νοσηλεύτρια από το Πακιστάν, ότι ο κόσμος πρέπει να σκεφθεί τους υγειονομικούς της πρώτης γραμμής.

Αποδοκίμασε τις χώρες «που δίνουν μάχη για ολόκληρη την πίτα», όταν οι επαγγελματίες υγείας της πρώτης γραμμής στις φτωχές χώρες «δεν έχουν καν πρόσβαση στα ψίχουλα».

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα