ΠΟΥ: Τέλος το δεύτερο κύμα της επιδημίας Έμπολα στη Γουινέα

ΠΟΥ: Τέλος το δεύτερο κύμα της επιδημίας Έμπολα στη Γουινέα
2021 Jerome Delay/AP Photo, File

Η επιδημία Έμπολα αποτελεί παρελθόν για του Γουινέα έπειτα από τέσσερις μήνες, σύμφωνα με ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Το τέλος της δεύτερης επιδημίας Έμπολα στη Γουινέα ανακοίνωσε και επίσημα σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και οι αρχές της χώρας από το Νζερεκορέ (νοτιοανατολική Γουινέα), λίγους μήνες μετά την επανεμφάνιση της ασθένειας.

«Έχω την τιμή να πάρω τον λόγο αυτήν την ημέρα για να κηρύξω το τέλος της ασθένειας του ιού Έμπολα» στη Γουινέα, δήλωσε ένας αξιωματούχος του ΠΟΥ, ο Άλφρεντ Κι-Ζέρμπο, κατά τη διάρκεια μιας επίσημης τελετής στο Νζερεκορέ, εκεί όπου η ασθένεια επανεμφανίστηκε στα τέλη Ιανουαρίου.

«Θα ήθελα, εξ ονόματος του επικεφαλής του κράτους (του προέδρου Αλφά Κοντέ) να κηρύξω το τέλος της επανεμφάνισης της νόσου του ιού Έμπολα στη Δημοκρατία της Γουινέας», είπε, από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας Ρεμί Λαμάχ.

Στο δεύτερο και τελευταίο κύμα καταγράφηκαν συνολικά 16 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 7 ύποπτα κρούσματα, ενώ 11 ασθενείς επέζησαν και 12 πέθαναν, σύμφωνα με δελτίο τύπου που δημοσίευσε σήμερα ο ΠΟΥ. Ωστόσο, δεν δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες για τους νεκρούς μεταξύ των επιβεβαιωμένων και των ύποπτων κρουσμάτων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version