ΠΟΥ: Τερματίστηκε η επιδημία του Έμπολα στη Λιβερία

default image

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε επίσημα το τέλος της επιδημίας του ιού Έμπολα στη Λιβερία, αφού για 42 ημέρες δεν έχει καταγράφει νέο κρούσμα

Η επιδημία του ιού Έμπολα τερματίστηκε στη Λιβερία έπειτα από 42 ημέρες που δεν καταγράφηκε νέο κρούσμα, ανακοίνωσε σήμερα από τη Μονρόβια ένας αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας κατά τη διάρκεια μιας επίσημης τελετής παρουσία της προέδρου της χώρας Έλεν Τζόνσον Σίρλιφ.

“Σήμερα, 9 Μαΐου 2015, ο ΠΟΥ ανακοινώνει ότι η Λιβερία είναι ελεύθερη από τον ιό Έμπολα. Έχουν περάσει 42 ημέρες από την τελευταία φορά που επιβεβαιώθηκε εργαστηριακά νέο κρούσμα”, δήλωσε ο Άλεξ Γκασασίρα.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο τελευταίος ασθενής που προσβλήθηκε από τον ιό Έμπολα πέθανε και “ενταφιάστηκε στις 28 Μαρτίου. Η επιδημία του Έμπολα στην Λιβερία τερματίστηκε”, υπογράμμισε.

Παράλληλα, λίγο νωρίτερα η οργάνωση αρωγής Γιατροί Χωρίς Σύνορα (Médecins Sans Frontières, MSF) είχε κηρύξει τη Λιβερία ελεύθερη από τον ιό, ωστόσο κάλεσε να μην μειωθεί το επίπεδο επαγρύπνησης, έως ότου η χειρότερη επιδημία του ιού Έμπολα στην ιστορία εξαλειφθεί επίσης στη Γουινέα και στη Σιέρα Λεόνε, δύο γειτονικές χώρες.

Όπως αναφέρεται, συνολικά 11.005 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις τρεις χώρες αυτές από τον Δεκέμβριο του 2013, οπότε ξέσπασε η επιδημία του Έμπολα, σύμφωνα με τον ΠΟΥ. Σχεδόν οι μισοί από τους θανάτους αυτούς έχουν καταγραφεί στη Λιβερία, όπου η επιδημία έφθασε στο αποκορύφωμά της από τον Αύγουστο ως τον Οκτώβριο του 2014, με εκατοντάδες κρούσματα κάθε εβδομάδα, προκαλώντας διεθνή συναγερμό.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα