Πούτιν: Η στρατιωτική υστερία μπορεί να οδηγήσει σε παγκόσμια καταστροφή

Πούτιν: Η στρατιωτική υστερία μπορεί να οδηγήσει σε παγκόσμια καταστροφή
Russian President Vladimir Putin attends the Dialogue of Emerging Market and Developing Countries on the sideline of the BRICS Summit in Xiamen, China, Sept. 5, 2017. (Wu Hong/Pool Photo via AP) AP

Τους λόγους για τους οποίους η Κορέα δεν πρόκειται να εγκαταλείψει το πυρηνικό της πρόγραμμα εξέθεσε ο Ρώσος πρόεδρος

Ζήτημα ασφαλείας θεωρεί η Πιονγιανγκ το πυρηνικό της πρόγραμμα και δεν πρόκειται να το εγκαταλείψει υπό την πίεση κύρωσεων.

Αυτό εκτίμησε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, μιλώντας στο περιθώριο της διάσκεψης των χωρών της BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική), η οποία πραγματοποιείται στην Κίνα.

Ο Πούτιν αναφέρθηκε στην περίπτωση του ηγέτη του Ιράκ, ο οποίος εγκατέλειψε το πρόγραμμα παραγωγής όπλων μαζικής καταστροφή, αλλά δολοφονήθηκε, όπως είπε, υπό το πρόσχημα της έρευνας για όπλα.

«Αυτό το γνωρίζουν όλοι και το θυμούνται. Και η Βόρεια Κορέα το γνωρίζει και το θυμάται. Πιστεύετε ότι με την υιοθέτηση μερικών κυρώσεων, η Βόρεια Κορέα θα εγκαταλείψει τις προσπάθειές της να αποκτήσει όπλα μαζικής καταστροφής;», διερωτήθηκε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Ρώσος πρόεδρος χαρακτήρισε «ανώφελη και αναποτελεσματική» την επιβολή σκληρότερων κυρώσεων εναντίον της Βόρειας Κορέας, ενώ τόνισε ότι «η στρατιωτική υστερία» ενδέχεται να οδηγήσει σε «παγκόσμια καταστροφή».

Πληροφορίες: ΑΜΠΕ, Φωτογραφία: Wu Hong/Pool Photo via AP

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα