Πούτιν: Ο πιο “καθυστερημένος” ηγέτης στον πλανήτη

Πούτιν: Ο πιο “καθυστερημένος” ηγέτης στον πλανήτη
O Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν (AP Photo/RIA Novosti, Alexei Druzhinin, Presidential Press Service) AP

Όλοι μπορεί να έχουμε αργήσει σε μία συνάντηση όμως κανείς δεν μπορεί να φτάσει τον Πούτιν. Ποια "έστησε" για πάνω από 4 ώρες και ποια τυχερή μόλις ένα τέταρτο

Το ότι ο Πούτιν δεν είναι ένας συνηθισμένος ηγέτης το έχουμε καταλάβει από καιρό και για όσους δεν το έχουν καταλάβει βρίσκει αφορμές για το εμπεδώσουν και οι τελευταίοι που μπορεί να μην παρακολουθούν διεθνείς πολιτικές εξελίξεις. Προτελευταίο περιστατικό είναι αυτό στην απονομή που ακολούθησε τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου και τελευταίο ότι ‘έστησε” τον Ντόναλντ Τραμπ στην συνάντηση που είχαν στο Ελσίνκι κατά 20 λεπτά, θέλοντας ίσως να δείξει ότι αυτός έχει το πάνω χέρι.

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα πρέπει να θεωρεί τον εαυτό του τυχερό καθώς τα 20 λεπτά καθυστέρηση είναι ένας από τους χαμηλότερους χρόνους που έχει “πετύχει” ο Ρώσος ηγέτης. Το Radio Free Europe – Radio Liberty έκατσε και κατέγραψε τα “στησίματα” που “έχει ρίξει” ο Βλαντιμιρ Πούτιν σε ξένους ηγέτες από το 2003 έως και την χθεσινή συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ποιο τυχερή θα πρέπει να θεωρείται η Βασίλισσα Ελισάβετ η οποία χρειάστηκε να τον περιμένει “μόλις” 14 λεπτά καθώς και ο βασιλιάς της Ισπανίας τον οποίο είχε στην αναμονή για 20 λεπτά. Είναι άγνωστο εάν η μικρή αυτή καθυστέρηση οφείλεται στον (κρυφό) σεβασμό του προς την μοναρχία ή ότι οι συναντήσεις αυτές έλαβαν χώρα στην αρχή της καριέρας του, 2003 και 2006 αντίστοιχα.

And the winner is

Στον αντίποδα την κάθε λεπτομέρεια στον προθάλαμο του προεδρικού γραφείου είχαν την δυνατότητα να καταγράψουν δύο Ουκρανοί ηγέτες. Η πρωθυπουργός της Ουκρανίας το 2009 Γιούλα Τιμοσένκο η οποία τον περίμενε για τρεις ώρες και ο πρόεδρος της χώρας το 2012, Βίκτορ Γιανούκοβιτς τον οποίο “έστησε” για τέσσερις ώρες. Δεν είναι αυτοί όμως οι οποίοι κατέχουν το ρεκόρ “στησίματος Πούτιν”. Πρωταθλήτρια είναι η Άνγκελα Μέρκελ την οποία πριν από πέντε χρόνια την ανάγκασε να τον περιμένει για 4 ώρες και ένα τέταρτο.

Δεν έχει διαρρεύσει πως ακριβώς δικαιολογεί τις καθυστερήσεις του (σ..σ. αν φυσικά μπαίνει στην διαδικασία) όμως ο διεθνής Τύπος έχει προσπαθήσει να δώσει μία απάντηση στην ασυνήθιστη αυτή κίνηση. Σύμφωνα με τον Independent είναι ένα παιχνίδι στρατηγικής καθώς θέλει να περάσει στον συνομιλητή του ότι είναι αυτός που έχει το πάνω χέρι. Από τον κύκλο του Ρώσου προέδρου διαρρέουν ότι ο λόγος των καθυστερήσεων δεν είναι άλλος από το ότι ο Πούτιν θέλει πριν από σημαντικές συναντήσεις να διπλοτσεκάρει κάθε λεπτομέρεια γύρω από τα θέματα που θα συζητηθούν.

– Γράφημα: Statista.com

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα