Πράγα και Βαρσοβία συγχαίρουν τον Όρμπαν για τη νίκη του

Νικητής στις βουλευτικές εκλογές της Ουγγαρίας κηρύχθηκε ο Βίκτορ Όρμπαν
Νικητής στις βουλευτικές εκλογές της Ουγγαρίας κηρύχθηκε ο Βίκτορ Όρμπαν AP

Οι δηλώσεις του Τσέχου και του Πολωνού πρωθυπουργού για τη νίκη του ηγέτη του Φιντές στις βουλευτικές εκλογές της Ουγγγαρίας

Ο Τσέχος πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπις συνεχάρη σήμερα τον Ούγγρο ομόλογό του Βίκτορ Όρμπαν για την «πειστική» νίκη του στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές, επισημαίνοντας στο Twitter ότι ανυπομονεί να συνεργαστεί μαζί του.

Από την πλευρά του και ο έδωσε τα συγχαρητήριά του στον Όρμπαν, τον πιο στενό σύμμαχο της Βαρσοβίας απέναντι στις Βρυξέλλες, για την εκλογική του νίκη.

«Ο δρόμος των μεταρρυθμίσεων δεν είναι ποτέ εύκολος», σχολίασε ο Μοραβιέτσκι στο μήνυμά του στο Twitter και «η στήριξη της πλειοψηφίας της κοινωνίας δείχνει ότι αυτή η προσπάθεια αξίζει».

Ευχήθηκε μάλιστα στον Όρμπαν να έχει κατά τη διάρκεια της τρίτης συνεχόμενης θητείας του στην πρωθυπουργία «μόνο επιτυχίες για την Ουγγαρία και την Ευρώπη».

Στο μεταξύ ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και απεσταλμένος της Πολωνίας στην ΕΕ Κόνραντ Σιμάνσκι δήλωσε ότι η νίκη του Όρμπαν αποτελεί επιβεβαίωση της πολιτικής χειραφέτησης της κεντρικής Ευρώπης.

«Πρόκειται για επιβεβαίωση της πολιτικής χειραφέτησης της κεντρικής Ευρώπης», σχολίασε μιλώντας στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο TVN-24.

«Η χειραφέτηση αυτή δεν έχει στόχο να πολεμήσει κάποιον, αλλά να αναγάγει την κεντρική Ευρώπη σε έναν πολύ εποικοδομητικό εταίρο στην Ευρώπη και την ΕΕ», εξήγησε.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ουγγαρία: Τρίτη συνεχόμενη θητεία για τον Βίκτορ Όρμπαν

Εκλογές στην Ουγγαρία: Έκλεισαν οι κάλπες - Καταγράφηκε μεγάλη συμμετοχή

ADVERTISING

SHARE: