Πρίγκιπας Φίλιππος: Το μοναδικό παράπονο που είχε από τη βασίλισσα Ελισάβετ

Πρίγκιπας Φίλιππος: Το μοναδικό παράπονο που είχε από τη βασίλισσα Ελισάβετ
H Βασίλισσα Ελισάβετ με τον Πρίγκιπα Φίλιππο, στις 16/6 του 2011. @2021 AP Photo/Alastair Grant

Ο βιογράφος του εκλιπόντος Φιλίππου αποκάλυψε σε βρετανική τηλεοπτική εκπομπή ποιο ήταν το μοναδικό παράπονο που είχε ο Δούκας του Εδιμβούργου από τη Βασίλισσα Ελισάβετ.

O Πρίγκιπας Φίλιππος ήταν παντρεμένος με τη Βασίλισσα Ελισάβετ επί 73 χρόνια. Για την ακρίβεια, η Ελισάβετ τον είχε διαλέξει για σύντροφο της, από όταν εκείνη ήταν 13 χρόνων. Την Τετάρτη 21/4 ‘έκλεισε’ τα 95.

Στο πολυβραβευμένο ‘Crown’ του Netflix μπορείτε να δείτε, μεταξύ πολλών άλλων πώς άρχισε αυτή η σχέση και πώς ‘κύλησε’ τα πρώτα χρόνια, πριν βρει τις ισορροπίες του το ζευγάρι. Ο βασιλικός βιογράφος Τζάιλς Μπράντρεθ, o oποίος είχε αναλάβει τον εκλιπόντα Δούκα του Εδιμβούργου εμφανίστηκε στην τηλεοπτική εκπομπή ‘Lorraine’ για να μιλήσει για τα 40 χρόνια της κοινής πορείας με τον Φίλιππο, με τον οποίον έγιναν τελικά, φίλοι. Γνωρίστηκαν μέσω του κοινού ενδιαφέροντος που είχαν για τις φιλανθρωπίες και στην πορεία κατάλαβε πως ο Δούκας “μπορούσε να είναι αρκετά τρομακτικός, διασκεδαστικός και σοβαρός”.

Μεταξύ όσων είχε να πει ο Μπράντρεθ στο τηλεοπτικό κοινό της Μεγάλης Βρετανίας ήταν και το μοναδικό παράπονο που είχε ο Φίλιππος από τη Μονάρχη.

“Μου έλεγε ‘Θεέ μου δεν κλείνει ποτέ το τηλέφωνο. Μιλάει συνέχεια. Με ποιον μιλάει;’. Η μόνη φορά που τον άκουσα να παραπονιέται για τη βασίλισσα ήταν για αυτό το πράγμα”. Διαβεβαίωσε πως ο Φίλιππος ήξερε πολύ καλά πως ο προορισμός του ήταν να στηρίζει πάντα τη βασίλισσα, να μην κάνει λάθη, να εμφανίζεται εκεί όπου πρέπει όπως πρέπει και πάντα ένα βήμα πίσω της”.

Ο βιογράφος είπε και ότι η Ελισάβετ μιλούσε κάθε μέρα και με τον manager που είχε για τις ιπποδρομίες. O Sir Μάικλ Όσβαλντ πέθανε στις 20/4 -ανήμερα της κηδείας του Φιλίππου- σε ηλικία 86 χρόνων.

Σε ό,τι αφορά την προσωπική σχέση του Μπράντρεθ με τον Φίλιππο, είπε πως “τη δεκαετία του ’90 τον είχα ενημερώσει για το ενδιαφέρον μου να μπω στο Κοινοβούλιο. Μου είχε απαντήσει με βλέμμα που ‘έλεγε’ ότι δεν θα μπορούσα να σκεφτώ κάτι πιο ηλίθιο. Με ρώτησε αν είχα έστω πάει στο Κοινοβούλιο. Του είπα όχι και με πήρε μαζί του, ως καλεσμένο της βασίλισσας και δικό του. Όταν έχασα τη θέση μου δεν εξεπλάγη. Μου τηλεφώνησε για να με ρωτήσει αν μπορεί να κάνει κάτι. Του εξήγησα πως θα επιστρέψω στη δημοσιογραφία και μου αποκρίθηκε ‘τι σχέση έχει αυτό με εμένα;’. Τότε τον ενημέρωσα ότι θα ήθελα να μου δώσει μια συνέντευξη. Κάτι που μισούσε να κάνει, αλλά δέχθηκε”.

Όταν ο Φίλιππος έγινε 80 χρόνων, είπε στον Μπράντρεθ πως θα ήθελε να γράψει τη βιογραφία του και του ανέθεσε το έργο. “Ήταν εντυπωσιακή και συνάμα τρομακτική εμπειρία να τον ακούω να μιλάει για τη ζωή του. Δεν ήθελε να κρύψει το παραμικρό. Είχε πολύ περίεργα παιδικά χρόνια. Για παράδειγμα, γεννήθηκε στην Ελλάδα, αλλά μεγάλωσε στο Παρίσι. Οι γονείς του χώρισαν όταν ήταν 10 χρόνων και η μητέρα του έπαθε νευρικό κλονισμό, πριν καταλήξει σε άσυλο. Δεν είδε το γιο της για δέκα χρόνια. Δεν είχε την παραμικρή επαφή μαζί του. Ο πατέρας του πήγε στα νότια της Γαλλίας, όπου κατέληξε να ζει σε ένα σκάφος, με την σύντροφο του”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version