Πρόγραμμα Covax: Πολύ αργά οι πολύ λίγες δόσεις εμβολίου στην Γκάνα

Πρόγραμμα Covax: Πολύ αργά οι πολύ λίγες δόσεις εμβολίου στην Γκάνα
Το εμβόλιο κατά του κορονοϊού της AstraZeneca Shutterstock

Μόλις την Τετάρτη έφτασαν στην Γκάνα οι πολύ λίγες δόσεις εμβολίου κατά του κορονοϊού από το πρόγραμμα Covax. Η Γκάνα έγινε η πρώτη χώρα στην οποία αποστέλλονται δόσεις βάσει του εν λόγω προγράμματος.

O εμβολιασμός στις λεγόμενες ισχυρές χώρες άρχισε στα τέλη του Δεκέμβρη. Στις φτωχές, αυτές δηλαδή που περιμένουν δόσεις από το πρόγραμμα Covax του ΠΟΥ, μόλις στα τέλη του Φλεβάρη. Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα.

Η Γκάνα έγινε την Τετάρτη η πρώτη χώρα του τρίτου κόσμου που παρέλαβε δόσεις για το εμβόλιο (της Astrazeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης) κατά του κορονοϊού. Και είναι να απορεί κανείς γιατί παρέλαβε μόλις 600.000 δόσεις ενώ ο πληθυσμός της χώρας ανέρχεται στα 30.000.000!

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, θα εμβολιαστούν πρώτοι οι υγειονομικοί της χώρας και εν συνεχεία οι δόσεις θα δίνονται στον πληθυσμό αυτής της πολύ φτωχής αλλά μεγάλης χώρας της Αφρικής. Την επόμενη εβδομάδα δε αναμένενται να φτάσουν δόσεις στην Ακτή Ελεφαντοστού η οποία επίσης δεν έχει εμβολιάσει κανέναν μέχρι σήμερα.

Το πρόγραμμα Covax, που έχει ως στόχο να καλύψει εμβολιαστικά τις χώρες που πλανήτη που δεν μπορούν να αγοράσουν το εμβόλιο, θα μοιράσει 2 δισεκατομμύρια δόσεις μέχρι το τέλος του έτους. Τουλάχιστον αυτό αναφέρει ο προγραμματισμός.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται κυρίως από δωρεές.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version