Προκαλεί το ψευδοκράτος: “Η Αμμόχωστος θα γίνει Λας Βέγκας” με προσάρτηση και δύο κράτη

Προκαλεί το ψευδοκράτος: “Η Αμμόχωστος θα γίνει Λας Βέγκας” με προσάρτηση και δύο κράτη
Η κλειστή Αμμόχωστος AP

Αναφορικά με το Κυπριακό, ο Ερσίν Τατάρ ανέφερε δεν μπορεί να υπάρξει πλέον λύση ομοσπονδίας. "Δίνουμε ένα μήνυμα στον κόσμο. Στο νησί υπάρχουν δύο χωριστοί λαοί και δύο κράτη. Από δω και πέρα δεν μπορεί να υπάρξει ομοσπονδία. Η ΤΔΒΚ θα συνεχίσει το δικό της δρόμο"

«Η κλειστή πόλη των Βαρωσίων η οποία είναι πόλη φάντασμα θα γίνει και πάλι Λας Βέγκας», δηλώνει ο ο «πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι τα κατεχόμενα θα αποκτήσουν εμπορική αξία.

Τα «οράματα» του ψευδοπρωθυπουργού έχουν άμεση σχέση με τις απειλές να ανοίξει η σφραγισμένη από το 1974, Αμμόχωστος στα πλαίσια των πιέσεων της Τουρκίας προς την Κύπρο.

Οι Τουρκοκύπριοι ανακοίνωσαν πως θα ξεκινήσουν διαβουλεύσεις με την Άγκυρα. Αν εφαρμοστεί η απόφαση αυτή, η Αμμόχωστος θα προσαρτηθεί επίσημα πια στο καθεστώς του ψευδοκράτους.

«Οθωμανικές περιουσίες»

Σύμφωνα με τον Ερσίν Τατάρ, «το νομικό καθεστώς στην κλειστή πόλη των Βαρωσίων θα οριστεί ξανά», υποστηρίζοντας ότι εκεί υπάρχουν και οθωμανικές περιουσίες οι οποίες ανήκουν στη Διοίκηση Βακουφίων η οποία αποτελεί εγγύηση για τους Τουρκοκύπριους. «Οι κάτοικοι της κλειστής πόλης των Βαρωσίων θα μπορούν να έρθουν να ζήσουν στην περιοχή», είπε τονίζοντας ότι είναι ευτυχισμένος για  την απόφαση αυτή.

«Αυτός είναι ένας μεγάλος δρόμος. Μπροστά μας έχουμε την αρχή μιας νέας περιόδου. Μετά την πραγματοποίηση του νέου αεροδρομίου στο Ερτζάν (Τύμπου) θα αυξηθούν οι πτήσεις από την Κωνσταντινούπολη. Αυτό θα σημαίνει μεγάλη αύξηση του τουρισμού», ανέφερε.

Αναφορικά με το Κυπριακό, ο Ερσίν Τατάρ ανέφερε δεν μπορεί να υπάρξει πλέον λύση ομοσπονδίας. «Δίνουμε ένα μήνυμα στον κόσμο. Στο νησί υπάρχουν δύο χωριστοί λαοί και δύο κράτη. Από δω και πέρα δεν μπορεί να υπάρξει ομοσπονδία. Η ΤΔΒΚ θα συνεχίσει το δικό της δρόμο», ανέφερε ο Ερσίν Τατάρ προσθέτοντας ότι η Τουρκία θα είναι πάντα δίπλα της ως εγγυήτρια δύναμη.

Οι γεωτρήσεις

Εντωμεταξύ, οι γεωτρήσεις εντός της κυπριακής ΑΟΖ, που κατά την Τουρκία εκτείνεται η δική της υφαλοκρηπίδα, ανακοινώθηκαν από τον υπουργό Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ. Με δηλώσεις του στο πρακτορείο «Ανατολή», τόνισε πως το πλοίο Φατίχ (Πορθητής) ξεκίνησε τις έρευνες δυτικά της Πάφου. Επίσης είπε ότι το δεύτερο τουρκικό γεωτρύπανο πλέει προς την Κύπρο για να ξεκινήσει έρευνες στα βορειοανατολικά της Μεγαλονήσου.

«Όλα γίνονται στα δικά μας νερά, στη δική μας υφαλοκρηπίδα και προσπαθούμε να εντοπίσουμε πηγές υδρογονανθράκων», υπογράμμισε ο Ντονμέζ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version