Προκλήσεις συμβούλου Ερντογάν: Θα σπάσουμε τα πόδια όποιου Έλληνα πατήσει στα Ίμια

Προκλήσεις συμβούλου Ερντογάν: Θα σπάσουμε τα πόδια όποιου Έλληνα πατήσει στα Ίμια

Απειλές και εμπρηστικές δηλώσεις από κορυφαίο σύμβουλο του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν - Μιλάει για "χειρότερη οργή από την επιχείριση στην Αφρίν"

Ρεσιτάλ προκλήσεων και εθνικιστικών παραληρηματικών διατυπώσεων από τον Yigit Bulut, ο οποίος είναι κορυφαίος σύμβουλος του προέδρου της Τουρκίας.

Ο σύμβουλος του Ταγίπ Ερντογάν μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του τουρκικού TRT. Όπως γράφει ο δημοσιογράφος Abdullah Bozkurt στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter:

"Ο επικεφαλής σύμβουλος του προέδρου της Τουρκίας Yigit Bulut απειλεί την Αθήνα, λέει ότι η Αθήνα θα αντιμετωπίσει της Τουρκίας που θα είναι χειρότερη από την επιχείρηση στην Αφρίν, και "υποσχέθηκε" να σπάσει τα χέρια και τα πόδια των αξιωματούχων, του Πρωθυπουργού ή οποιουδήποτε υπουργού, ο οποίος θα τολμήσει να πατήσει στα Ίμια στο Αιγαίο".

Στην ίδια συνέντευξη ο ίδιος στράφηκε και κατά των ΗΠΑ λέγοντας πως "οι αμερικανοί να σταματήσουν να στέλνουν τα "σκυλιά" τους στα βόρεια σύνορα της Συρίας", εκεί που βρίσκεται σε εξέλιξη η επίχριση των Τούρκων κατά των Κούρδων τις τελευταίες ημέρες.

Οι δηλώσεις του Bulut έρχονται λίγες ημέρες μετά το περιστατικό στο Αιγαίο κατά το οποίο τουρκικά πλοία επιχείρησαν να παρεμποδίσουν τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο, ο οποίος επέβαινε στο ελληνικό σκάφος "ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ" με σκοπό να ρίξει στεφάνι στη μνήμη των πεσόντων Ελλήνων αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού Παναγιώτη Βλαχάκο, Χριστόδουλο Καραθανάση και Έκτορα Γιαλοψό που είχαν χάσει τη ζωή τους στο επεισόδιο των Ιμίων το 1996. Το ελληνικό πλοίο έφτασε τελικά κανονικά στο προκαθορισμένο σημείο και έγινε η ρίψη στεφάνου.

Την Τετάρτη άλλωστε, είχαμε μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Οκτώ τουρκικά μαχητικά, τρία ζεύγη F-16 και δύο μεμονωμένα CN-235 πραγματοποίησαν 31 παραβιάσεις στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο ενώ προχώρησαν και σε πέντε παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας του FIR Αθηνών. Δυο από τα τουρκικά μαχητικά ήταν οπλισμένα. Τα παραπάνω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ερντογάν, Τουρκία

ADVERTISING

SHARE: