Προκλητικός Ερντογάν: “Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την αναγνώριση του ψευδοκράτους”

Προκλητικός Ερντογάν: “Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την αναγνώριση του ψευδοκράτους”

Τον αγώνα της Τουρκίας για την αναγνώριση του ψευδοκράτους, τόνισε ότι θα συνεχίζει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε επικοινωνία του με τον Ερσίν Τατάρ.

Νέες εμπρηστικές δηλώσεις από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε βάρος της κυπριακής δημοκρατίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει ο ΣΚΑΪ, κατόπιν επικοινωνίας του με τον ηγέτη του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ, ο Τούρκος πρόεδρος διαμήνυσε ότι «θα συνεχίσει τον αγώνα για την αναγνώριση της “Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου”».

Σε άλλο σημείο, δήλωσε ότι η οικογενειακή φωτογραφία ολοκληρώθηκε με το ψευδοκράτος να γίνεται μέλος παρατηρητής του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών, προσθέτοντας ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα μαζί σύμφωνα με “το ιστορικό κάλεσμα” που έκανε στη διεθνή κοινότητα στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, για την αναγνώριση του ψευδοκράτους.

Οι συγκεκριμένες δηλώσεις έρχονται λίγα 24ωρα μετά την καταδίκη του Ρόμπερτ Μενέντεζ για τον Τούρκο πρόεδρο, για τον οποίο δήλωσε ότι “συνεργάζεται με βάναυσους δικτάτορες”.

“Αποκαλεί τους Κύπριους και όσους αγαπούν την ελευθερία, εχθρούς. Συνεργάζεται με ορισμένους από τους πιο βάναυσους δικτάτορες του κόσμου, από τον Σι Τζιπίνκ της Κίνας μέχρι τον Πούτιν της Ρωσίας. Πράγματι, ο Ερντογάν βλέπει την παράνομη προσάρτηση μέρους της Ουκρανίας και κρατά σημειώσεις. Γιατί θέλει να κάνει το ίδιο στη βόρεια Κύπρο και να προσαρτήσει τα κατεχόμενα εδάφη”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα