Κλιμάκωση: H Ινδία βομβάρδισε στο Πακιστάν κατά φανατικών ισλαμιστών

Κλιμάκωση: H Ινδία βομβάρδισε στο Πακιστάν κατά φανατικών ισλαμιστών
Ινδοί στρατιώτες στο Καζμίρ A

Η Ινδία προχώρησε σε προληπτικό πλήγμα κατά του Πακιστάν ανεβάζοντας κατακόρυφα την ένταση στις μεταξύ τους σχέσεις. Το Πακιστάν από την πλευρά του προειδοποίησε ότι διατηρεί το δικαίωμα να απαντήσει.

Η κυβέρνηση της Ινδίας ανακοίνωσε την Τρίτη ότι διεξήγαγε τα ξημερώματα, σε περιοχή του Πακιστάν, «προληπτικό πλήγμα» εναντίον του σημαντικότερου στρατοπέδου εκπαίδευσης της ισλαμιστικής οργάνωσης η οποία ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση βομβιστή-καμικάζι στο Κασμίρ τη 14η Φεβρουαρίου, όταν σκοτώθηκαν πάνω από 40 στελέχη των ινδικών σωμάτων ασφαλείας.

«Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Ινδία έπληξε το μεγαλύτερο στρατόπεδο εκπαίδευσης της Τζάις-ι-Μοχάμαντ στην Μπαλακότ. Σε αυτή την επιχείρηση, εξαλείφθηκε πολύ μεγάλος αριθμός τρομοκρατών, εκπαιδευτών, ανώτερων στελεχών και τζιχαντιστών εκπαιδευμένων στη διάπραξη επιθέσεων καμικάζι», δήλωσε ο Βιτζάι Γκοχλί, υφυπουργός Εξωτερικών της Ινδίας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Το Πακιστάν από την πλευρά του προειδοποίησε ότι διατηρεί το δικαίωμα να απαντήσει αφού η Ινδία παραδέχθηκε ότι διεξήγαγε “προληπτικό πλήγμα”. “Η Ινδία παραβίασε τη γραμμή ελέγχου”, δήλωσε ο Πακιστανός υπουργός Εξωτερικών Σα Μαχμούντ Κουρέσι αναφερόμενος στα ντε φάκτο σύνορα που χωρίζουν τις περιοχές του Κασμίρ που ελέγχουν Ινδία και Πακιστάν.

“Το Πακιστάν διατηρεί το δικαίωμα στην αυτοάμυνα και σε μια πρέπουσα απάντηση”, πρόσθεσε ο Κουρέσι έπειτα από συνάντηση που είχε με ανώτερους αξιωματούχους στο υπουργείο. Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Ίμραν Χαν έχει συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση για να συζητηθεί η κατάσταση πρόσθεσε ο υπουργός.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα