Προς Βενεζουέλα ο Σνόουντεν

default image

Καταφύγιο στη Βενεζουέλα αναμένεται να βρει ο Έντουαρντ Σνόουντεν. Τι αποκαλύπτει αρθρογράφος, που είχε συνομιλία μαζί του

Ο καταζητούμενος στις Ηνωμένες Πολιτείες, πρώην πράκτορας των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, Έντουαρντ Σνόουντεν, θα δεχθεί πιθανότατα, πολιτικό άσυλο στη Βενεζουέλα, ανέφερε ο Αμερικανός αρθρογράφος της εφημερίδας Guardian, Γκλέν Γκρίνγουολντ, ο άνθρωπος που δημοσιοποίησε τα στοιχεία που του παρείχε ο Σνόουντεν, σχετικά με το μυστικό πρόγραμμα παρακολουθήσεων, της αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA).

Σε συνέντευξή του, αμέσως αφότου συνομίλησε με τον Σνόουντεν, μέσω online chat, ο Γκρίνγουολντ είπε ότι η Βενεζουέλα, μία από τις τρεις χώρες της Λατινικής Αμερικής που έχουν προσφέρει άσυλο στον καταζητούμενο Αμερικανό, είναι η πιο πιθανή να εγγυηθεί την ασφαλή διέλευση για τον νεαρό Αμερικανό.

Και αυτό δεδομένου ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ασκούν πιέσεις σε άλλες χώρες να μην να τον δεχτούν από τη στιγμή που θα εγκαταλείψει το σημερινό καταφύγιο του, στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας.

Ο δημοσιογράφος πάντως ανέφερε, ότι η λύση στη συγκεκριμένη κρίση, είναι ακόμα ασαφής, και θα μπορούσε να πάρει «ώρες ημέρες ή εβδομάδες».

Από την πλευρά της η ιστοσελίδα WikiLeaks, που παρέχει συμβουλές στον Σνόουντεν για τις νομικές επιλογές του στην αναζήτηση ασύλου, ανέφερε ότι εξελίξεις θα μπορούσαν να υπάρξουν την Τετάρτη.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα