Πρόταση για ανθρωπιστική βοήθεια εντός ΕΕ αναμένεται να παρουσιάσει η Κομισιόν

Πρόταση για ανθρωπιστική βοήθεια εντός ΕΕ αναμένεται να παρουσιάσει η Κομισιόν

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να παρουσιάσει την Τετάρτη την πρόταση για αλλαγή του νομικού πλαισίου, ώστε να είναι δυνατή η παροχή βοήθειας και σε χώρες εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Πρόταση για αλλάγη του νομικού πλαισίου της ΕΕ έτσι ώστε να είναι δυνατή η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και σε χώρες εντός ΕΕ αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Την πρόταση θα παρουσιάσει ο Κύπριος επίτροπος και αρμόδιος για την υπηρεσία Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ Χρήστος Στυλιανίδης.

Η εν λόγω υπηρεσία -η οποία μέχρι σήμερα αφορούσε παροχή βοήθειας μόνο σε τρίτες χώρες- έχει προϋπολογισμό 6,6 δισ. μέχρι το 2020, ενώ κάθε χρόνο υπολογίζονται οι τρέχουσες ανάγκες χρηματοδότησης.

Στόχος του εγχειρήματος "Euro Echo" είναι να ανοίξει ο δρόμος για την παροχή μεγάλης οικονομικής βοήθειας από τον ήδη υπάρχοντα προϋπολογισμό της ΕΕ σε χώρες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της προσφυγικής κρίσης, αρχής γενομένης από την Ελλάδα, έτσι ώστε να χρηματοδοτηθεί η εφαρμογή των σχεδίων έκτακτης ανάγκης και να αντιμετωπιστούν άμεσα οι ανθρωπιστικές προκλήσεις στις εν λόγω χώρες.

SHARE: