Ψάχνει καταφύγιο ο Καντάφι

default image

Σε χώρα της Δυτικής Αφρικής πιθανολογείται ότι κατευθύνεται ο Μουάμαρ Καντάφι. Μεγάλη αυτοκινητοπομπή οχημάτων από τη Λιβύη πέρασε την πόλη Αγκαντέζ στο βόρειο Νίγηρα

Φάλαγγα Λίβυων ένοπλων οχημάτων που συνοδεύονταν από Νιγηριανούς στρατιώτες έφτασαν στο βόρειο τμήμα της Νιγηρίας, στην πόλη Αγκαντέζ, επιχειρώντας να περάσουν από τη Λιβύη στην Αλγερία.

Πηγή του γαλλικού στρατού είπε ότι ο Μουάμαρ Καντάφι και ο γιος του Σαίφ αλ – Ισλάμ ενδέχεται να βρίσκονται μαζί με τα μέλη της φάλαγγας , προκειμένου να φτάσουν στην Μπουρκίνα Φάσο, χώρα της Δυτικής Αφρικής, η οποία ενδέχεται να προσφέρει άσυλο στον Καντάφι και την οικογένεια του.

Παράλληλα, προηγούμενα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ο Καντάφι είναι υγιής, με απόλυτη διαύγεια και σε καλή διάθεση και μάλιστα βρίσκεται κάπου στη Λιβύη, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός του, Μούσα Ιμπραχίμ στο συριακό τηλεοπτικό κανάλι Arrai.

Όπως μετέδωσε το Ρόιτερς, ο εκπρόσωπος που Καντάφι, όταν ρωτήθηκε πως νοιώθει ο Συνταγματάρχης σχετικά με τον εκτοπισμό του από το αξίωμα του από τους Λίβυους επαναστάτες, απάντησε: “Βρίσκεται σε σημείο που δεν πρόκειται να τον εντοπίσουν οι επιθετικές ομάδες και βρίσκεται στη Λιβύη”, πως και ο γιος του Καντάφι, Σαϊφ αλ-Ισλαάμ, βρίσκεται στη Λιβύη, μετακινούμενος από το ένα μέρος στο άλλο.

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Καντάφι Μούσα Ιμπραήμ είχε δηλώσει προς το τηλεοπτικό δίκτυο Arrai, που έχει έδρα τη Δαμασκό, ότι ο Μουάμαρ Καντάφι είναι “θαυμάσια στην υγεία του” και “οργανώνει την άμυνα” της Λιβύης.

“Είμαστε ακόμη ισχυροί”, διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος, ο οποίος πρόσθεσε πως οι γιοι του ανατραπέντα Λίβυου ηγέτη, τους οποίους δεν κατονόμασε, “έχουν αναλάβει το ρόλο τους στην άμυνα και τη θυσία” για τη χώρα τους.

Πιστός στον πρώην ισχυρό άνδρα της Λιβύης, ο Μούσα Ιμπραήμ βρίσκεται, σύμφωνα με τις νέες λιβυκές αρχές, στην όαση Μπάνι Ουάλιντ, που είναι περικυκλωμένη από τις αντικανταφικές δυνάμεις.

Οι “άξιες φυλές” της χώρας συνεχίζουν να υπερασπίζονται το παλιό καθεστώς και θα ξαναπάρουν τις πόλεις που κατέκτησαν οι εξεγερμένοι, διαβεβαίωσε.

Ο εκπρόσωπος κατηγόρησε τους “πράκτορες του ΝΑΤΟ που ανέτρεψαν το καθεστώς ότι διαπράττουν “εγκλήματα, κυρίως βιασμούς, φόνους και λεηλασίες”.

“Αγωνιζόμαστε και αντιστεκόμαστε για τη Λιβύη και για όλους τους Άραβες”, δήλωσε ακόμη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα