Πυκνή αμμοθύελλα σάρωσε την πόλη Ντουνχουάνγκ στη Κίνα

Πυκνή αμμοθύελλα σάρωσε την πόλη Ντουνχουάνγκ στη Κίνα
Φωτογραφία αρχείου από την αμμοθύελλα που έπληξε τον Μάρτιο του 2021 τη Κίνα. AP/Mark Schiefelbein

Τεράστια ποσότητα άμμου υψώθηκε πάνω από τη πόλη Ντουνχουάνγκ, της Κίνας, όταν αμμοθύελλα διαπέρασε ξαφνικά τη πόλη και προκάλεσε προβλήματα στην κυκλοφορία.

Ισχυρή αμμοθύελλα ύψους τουλάχιστον 100 μέτρων, έπληξε την αρχαία πόλη Ντουνχουάνγκ, στη βορειοδυτική Κίνα, τη Κυριακή 25 Ιουλίου στις 3 το μεσημέρι. Το απρόβλεπτο φαινόμενο διήρκησε τουλάχιστον έξι λεπτά, σαρώνοντας ολόκληρη τη πόλη.

Η τοπική αστυνομία αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει ελέγχους κυκλοφορίας σε διόδια και να διατάξει τους οδηγούς να σταματήσουν τα οχήματά τους στις λεωφόρους και να περιμένουν έως ότου επανέλθει η ορατότητα στους αυτοκινητοδρόμους.

Το ψηλό “τείχος” από άμμο, κατάφερε να κρύψει τον ήλιο και το μόνο που διαφαινόταν στην ατμόσφαιρα ήταν τα πυκνά σύννεφα σκόνης.

Η πόλη Ντουνχουάνγκ, όπως αναφέρει το CNN, είναι γνωστή για το σπήλαιο “Mogao Grottoes”, ένα μνημείο με αρχαία βουδιστικά γλυπτά μέρος της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, που βρίσκεται στις παρυφές της ερήμου του Γκόμπι, τοποθεσία που χαρακτηρίζεται για το σκληρό κλίμα και τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης.

Οι αμμοθύελλες είναι συχνές στην περιοχή κάθε άνοιξη, αλλά σπάνιες το καλοκαίρι, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων China News Service.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version