Ξεφεύγει η κατάσταση στο φλεγόμενο Όρεγκον: Ένοπλοι κάτοικοι κάνουν “ελέγχους λεηλασίας”

Ξεφεύγει η κατάσταση στο φλεγόμενο Όρεγκον: Ένοπλοι κάτοικοι κάνουν “ελέγχους λεηλασίας”
Πυρκαγιές στο Όρεγκον AP

Κάτοικοι δεν εγκαταλείπουν την υπό εκκένωση λόγω των φωτιών περιοχή, για να "υπερασπιστούν" την περιουσία τους. Μάλιστα, έχουν φτιάξει και πινακίδες που γράφουν "Οι ληστές θα πυροβολούνται".

Οι υποψίες λεηλασίας οδήγησαν ορισμένους κατοίκους μιας κομητείας του Όρεγκον να σταματούν παράνομα άγνωστους οδηγούς υπό την απειλή όπλου, πραγματοποιώντας “ελέγχους λεηλασίας”, την ώρα που μεγάλο μέρος της περιοχής υπόκειται σε εντολή εκκένωσης, λόγω των φωτιών.

Ο σερίφης της κομητείας Clackamas, Craig Roberts, δήλωσε ότι αρκετοί άνθρωποι στην κομητεία, σε προσπάθειες να “προστατεύσουν την περιουσία τους”, διεξήγαγαν σημεία ελέγχου, σταματώντας αυτοκίνητα που δεν αναγνώριζαν.

Πυρκαγιές στο Όρεγκον AP

“Το πρώτο πράγμα που τους ζητώ είναι να σταματήσουν άμεσα αυτό που κάνουν”, δήλωσε ο Roberts κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Κυριακή 13/9. Το γραφείο του σερίφη έχει ήδη επικοινωνήσει με ορισμένους από τους “ελεγκτές”, συνέχισε.

Ο σερίφης τόνισε, επίσης, ότι έλαβαν αύξηση 400% στις κλήσεις για ύποπτους ανθρώπους από τότε που ξεκίνησαν οι πυρκαγιές. Οι περισσότερες καταγγελίες ήταν αβάσιμες, καθώς πρόκειται για περιπτώσεις που άνθρωποι επέστρεφαν στην περιοχή για να πάρουν προσωπικά αντικείμενα από τα σπίτια τους.

Η παραπληροφόρηση διαιρεί τους κατοίκους

Από την Παρασκευή, υπήρξαν τουλάχιστον πέντε πυρκαγιές στην κομητεία Clackamas, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων πυρκαγιών Riverside και Beachie Creek. Το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής υπόκειται σε εντολή εκκένωσης.

Σύμφωνα με το CNN, ορισμένοι κάτοικοι δεν εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, μένοντας πίσω για να “υπερασπιστούν” την περιουσία τους. Μάλιστα, έχουν φτιάξει και πινακίδες, με τις οποίες προειδοποιούν ότι θα πυροβολήσουν αν χρειαστεί.

Το Όρεγκον φλέγεται AP


Σε μια επείγουσα συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κομητείας που αποφασίζει εάν θα επιβάλει την απαγόρευση της κυκλοφορίας στην κομητεία Clackamas, ο αρχηγός του Συμβουλίου, Jeff Smith δήλωσε ότι υπάρχουν επιβεβαιωμένες αναφορές για λεηλασίες κοντά στα περίχωρα του νομού, αν και το γραφείο του σερίφη δεν το επιβεβαίωσε δημοσίως, δημιουργώντας ένα κλίμα διαίρεσης και έντασης μεταξύ των κατοίκων.

Ο Smith είπε ότι ένας λοχίας είχε ενημερωθεί από τους πληροφοριοδότες ότι τα μέλη της Antifa προκάλεσαν σκόπιμα πυρκαγιές. Το γραφείο του FBI στο Πόρτλαντ δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι “οι αναφορές ότι οι εξτρεμιστές πυροδοτούν πυρκαγιές στο Όρεγκον είναι αναληθείς”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα