Πυροβολισμοί εναντίον αστυνομικών στο Φέργκιουσον

default image

Μαζική πορεία, διαμαρτυρίες κατά της αστυνομικής βίας και των ρατσιστικών επεισοδίων εναντίον των μαύρων και νέοι πυροβολισμοί στο Φέργκιουσον των ΗΠΑ (Vid)

Δύο αστυνομικοί πυροβολήθηκαν αργά το βράδυ της Τετάρτης (ώρα ΗΠΑ) έξω από το αστυνομικό Κέντρο του Φέργκιουσον των ΗΠΑ, όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Αυτόπτες μάρτυρες επιβεβαιώνουν τους πυροβολισμούς την ώρα που ελάμβανε χώρα μεγάλη διαδήλωση κατά της ρατσιστικής βίας κατά των μαύρων από όργανα της τάξης.

Το Ferguson Police Department δεν έχει προχωρήσει σε καμία δήλωση για την ώρα.

Το βίντεο-ντοκουμέντο με τη στιγμή των πυροβολισμών:

Όπως έγινε γνωστό άλλωστε χθες, ο αρχηγός της Αστυνομίας του Φέργκιουσον υπέβαλλε την παραίτηση του κάτι που είναι και ένα από τα αιτήματα των διαδηλωτών.

Η παραίτηση του Τζάκσον ακολουθεί αυτή του Τζον Σο, διαχειριστή του διοικητικού συμβουλίου και του δικαστή Ρόναλντ Μπροκμάγιερ. Τρεις ακόμα υπάλληλοι του αστυνομικού τμήματος και του επαρχιακού δικαστηρίου παραιτήθηκαν μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης.

Όπως ανακοίνωσε η αμερικανική δικαιοσύνη μέσω της έρευνας, ανακαλύφθηκαν ρατσιστικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αποδεικνύουν τις πολλαπλές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διαπράχθηκαν από την αστυνομία της πόλης στο Μιζούρι όπου ο λευκός αστυνομικός Ντάρεν Γουίλσον, δολοφόνησε τον Αύγουστο του 2014 τον άοπλο έφηβο αφροαμερικανό Μάικλ Μπράουν.

H οικογένεια του Μάικλ Μπράουν, του 18χρονου Αφροαμερικανού τον οποίο σκότωσε αστυνομικός στο Φέργκιουσον, με αποτέλεσμα η πόλη να μετατραπεί σε θέατρο ταραχών και διαδηλώσεων το καλοκαίρι, ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει αγωγή σε αστικό δικαστήριο για την πρόκληση του “αδικαιολόγητου θανάτου” του νεαρού εναντίον του αστυνομικού και της πόλης.

Η ανακοίνωση της οικογένειας του Μάικλ Μπράουν ακολούθησε τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του υπουργείου Δικαιοσύνης, η οποία καταλογίζει στην αστυνομική διεύθυνση της πόλης ρατσιστικές έως και αντισυνταγματικές πρακτικές εναντίον των μαύρων.

Ωστόσο, η έρευνα δεν κατέληξε παράλληλα στη δίωξη του αστυνομικού Ντάρεν Γουίλσον σε ομοσπονδιακό επίπεδο για παραβίαση πολιτικών δικαιωμάτων, “καθώς δεν έδρασε με εγκληματική πρόθεση”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα