Πυροβολισμοί στο κέντρο επισκεπτών στο Καπιτώλιο

default image

Πυροβολισμοί στο κέντρο επισκεπτών του Καπιτωλίου των ΗΠΑ, στην Ουάσιγκτον. Αποκλείστηκε ο Λευκός Οίκος. Ένας ύποπτος συνελήφθη, ένας αστυνομικός έχει τραυματιστεί ελαφρά

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν στο κέντρο επισκεπτών στο Καπιτώλιο των Ηνωμένων Πολιτειών όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα πηγές από την αμερικανική Γερουσία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η αστυνομία προτρέπει τον κόσμο να εκκενώσει το μέρος. Αποκλείστηκε και ο Λευκός Οίκος.

Οι εργαζόμενοι στο Καπιτώλιο διατάχθηκαν “να αναζητήσουν καταφύγιο” εντός του κτιρίου. Η αστυνομία κάλεσε επίσης όσους βρίσκονταν στο χώρο έξω από το συγκρότημα να καλυφθούν όπου μπορούν.

Το τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC μετέδωσε ότι το Καπιτώλιο έχει αποκλειστεί λόγω μιας ενδεχόμενης απειλής για την ασφάλεια. Μια εκπρόσωπος της αστυνομίας του Καπιτωλίου απέφυγε να κάνει κάποιο σχόλιο, είπε όμως ότι η υπηρεσία θα εκδώσει σύντομα μια ανακοίνωση για το θέμα.

Μάλιστα ένας ένοπλος συνελήφθη, ενώ ένας αστυνομικός έχει τραυματιστεί ελαφρά, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, επικαλούμενο τον φρούραρχο του Καπιτωλίου.

Ένας αξιωματικός της αστυνομίας του Καπιτωλίου, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, δήλωσε πως ο φερόμενος δράστης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Ο αξιωματικός δεν ταυτοποίησε, ούτε περιέγραψε τον δράστη, αναφέροντας πως δεν υπάρχουν άλλοι ύποπτοι.

Όπως μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, ένα άτομο προσπάθησε να αποκτήσει πρόσβαση μέσα στον Λευκό Οίκο, με τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες να διαψεύδουν την είδηση.

Λίγοι γερουσιαστές βρίσκονται στην Ουάσιγκτον, εξαιτίας των διακοπών στο Κογκρέσο, με το περιστατικό να συμβαίνει μετά από μια αστυνομική άσκηση, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί επιπλέον σύγχυση.

Οι μυστικές υπηρεσίες απέκλεισαν προσωρινά την περιοχή γύρω από τον Λευκό Οίκο μετά το περιστατικό, ως «προληπτικό μέτρο».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα