QatarGate – Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: “Ναι” στην άρση ασυλίας των Ταραμπέλα – Κοτσολίνο από την Επιτροπή Νομικών Θεμάτων

QatarGate – Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: “Ναι” στην άρση ασυλίας των Ταραμπέλα – Κοτσολίνο από την Επιτροπή Νομικών Θεμάτων
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο AP / @Jean-Francois Badias

Η Επιτροπή Νομικών Θεμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τάχθηκε ομόφωνα υπέρ της άρσης ασυλίας των δύο ευρωβουλευτών, Μαρκ Ταραμπέλα και Αντρέα Κοτσολίνο.

Ομόφωνα υπέρ της άρσης της ασυλίας των ευρωβουλευτών Μαρκ Ταραμπέλα και Αντρέα Κοτσολίνο τάχθηκε η Επιτροπή Νομικών Θεμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το σκάνδαλο QatarGate.

Όπως αναφέρει η Le Soir, το ζήτημα θα τεθεί στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την ερχόμενη Πέμπτη, οπότε και αναμένεται η απόφαση.

Η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα είχε ζητηθεί να προχωρήσουν με ταχείς ρυθμούς οι διαδικασίες έτσι ώστε να ολοκληρωθούν μέχρι την ολομέλεια της 13ης Φεβρουαρίου στο Στρασβούργο, ωστόσο όπως φαίνεται το ζήτημα θα κλείσει ακόμη πιο γρήγορα, στη “μικρή ολομέλεια” που λαμβάνει χώρα 1-2 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες.

Υπενθυμίζεται πως ο Μαρκ Ταραμπέλα είχε δηλώσει πρόσφατα αθώος και καταγγέλλοντας την ομολογία ενός βασικού υπόπτου προς υπεράσπιση ιδίου συμφέροντος. Ο Βέλγος Ευρωβουλευτής κατηγορήθηκε από τον Πιερ Αντόνιο Παντσέρι – τον έναν από τους τέσσερις υπόπτους που είναι προφυλακισμένοι για την υπόθεση διαφθοράς σε σχέση με το Κατάρ – ο οποίος δήλωσε στους ανακριτές ότι κατέβαλε στον Βέλγο ευρωβουλευτή «120.000 έως 140.00 ευρώ», σύμφωνα με την εφημερίδα L’ Echo.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα