QatarGate: Νέα πρόσωπα αναμένεται να “δώσει” ο Αντόνιο Παντσέρι – “Δεν φοβάται” η Καϊλή

QatarGate: Νέα πρόσωπα αναμένεται να “δώσει” ο Αντόνιο Παντσέρι – “Δεν φοβάται” η Καϊλή
Αντόνιο Παντσέρι Emilie GOMEZ / © European Union 2018 - Source : EP

Περισσότερα ονόματα που φέρεται να εμπλέκονται με το σκάνδαλο QatarGate, αναμένεται να δώσει στην κατάθεσή του ο Αντόνιο Παντσέρι. Την ασφάλειά της διαμήνυσε ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή.

Ενώπιον των βελγικών εισαγγελικών αρχών αναμένεται να βρεθεί εκ νέου ο Αντόνιο Παντσέρι, ο φερόμενος ως “εγκέφαλος” του σκανδάλου QatarGate.

Η συμφωνία που υπέγραψε με τις βελγικές αρχές έχουν ανακουφίσει τον πρώην ευρωβουλευτή, ο οποίος αναμένεται να δώσει περισσότερα ονόματα φερόμενων ως εμπλεκόμενων στο σκάνδαλο.

Οι δικηγόροι του Παντσέρι υποστηρίζουν για τον πελάτη τους ότι φέρεται διατεθειμένος να αθωώσει την Μαρί Αρένα, που ενεπλάκη στην υπόθεση λόγω της φιλίας τους, ενώ πρόκειται να δώσει περισσότερα στοιχεία για τη δράση του Μαρκ Ταραμπέλα.

Σε ό,τι αφορά την Εύα Καϊλή αναμένεται να κινηθεί στη γραμμή του συντρόφου της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο οποίος υποστήριξε ότι η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου προφανώς γνώριζε την πηγή των χρημάτων, αφού ζούσαν μαζί.

Άρθρο του Euractiv επισημαίνει χαρακτηριστικά για την Εύα Καϊλή ότι της προσφέρθηκε από την πρώτη στιγμή η ευκαιρία να κάνει συμφωνία με τις Αρχές, αλλά αρνήθηκε, καθώς επέμεινε στην αθωότητά της.

Δικηγόρος Καϊλή: “Δεν έχει να ανησυχεί για τίποτα”

Τη συμπληρωματική απολογία της αναμένεται να καταθέσει η Εύα Καϊλή, μερικές ημέρες μετά τη δεύτερη απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισής της.

Ωστόσο, το ερώτημα που προκύπτει είναι πώς μπορεί να επηρεάσει η κατάθεση του Παντσέρι το μέλλον της.

Ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 διαβεβαίωσε για την πελάτισσά του ότι “δεν έχει να ανησυχεί για τίποτα”, ωστόσο, κατηγόρησε τον Παντσέρι πως “έχει σκοπιμότητα, γιατί συνελήφθησαν η κόρη και η γυναίκα του, γι’αυτό και είναι διατεθειμένος να υπογράψει ό,τι του δώσουν“.

“Δεν είχε καμία επαγγελματική σχέση μαζί του, είχε κοριό στο σπίτι του και ακουγόταν να λέει ότι θα δώσει χρήματα από δω κι από κεί, δεν είπε ποτέ ότι θα δώσει χρήματα στην Καϊλή. Είναι ικανός όμως, να εμπλέξει πρόσωπα και από άλλες χώρες, για να σώσει την οικογένειά του”, πρόσθεσε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Ερωτηθείς για τα πολιτικά πρόσωπα που μπορεί να “δώσει” ο Παντσέρι, ο δικηγόρος απάντησε: “Από την Ιταλία και από Γαλλία, δεν ξέρω αν θα φτάσει και στην Ελλάδα. Αναλόγως πώς θέλουν να τον χρησιμοποιήσουν. Χειραγωγείται για να μην πάει στη φυλακή ο ίδιος και η οικογένειά του”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα