R. Kelly: Ένοχος για sex trafficking ο σταρ της R&B

R. Kelly: Ένοχος για sex trafficking ο σταρ της R&B
Ο R. Kelly 2021 Charles Rex Arbogast/ap

Ο 54χρονος καλλιτέχνης της R&B στρατολογούσε μέχρι και ανήλικα κορίτσια και αγόρια για σεξ στα ταξίδια για συναυλίες ενώ τα κρατούσε φυλακισμένα σε ξενοδοχεία και στούντιο ηχρογράφησης.

Ένοχος για εμπορία ανθρώπων με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση κρίθηκε τη Δευτέρα από δικαστήριο του Σικάγο ο σταρ της R&B, R. Kelly. Ο 54χρονος Αμερικανός καλλιτέχνης, ο οποίος δήλωσε αθώος, κατηγορείτο από έξι άτομα ότι κακοποιούσε κοπέλες και ανήλικα κορίτσια και αγόρια για πάνω από δύο δεκαετίες.

Οι εισαγγελείς ισχυρίστηκαν στη δίκη ότι ο τραγουδιστής, ο οποίος ήταν προφυλακισμένος για μεγάλο χρονικό διάστημα από τότε που του απαγγέλθηκαν κατηγορίες το 2019, και συνεργάτες του είχαν στήσει μια οργάνωση που φρόντιζε στα ταξίδια για συναυλίες και άλλες εκδηλώσεις να υπάρχουν άτομα για σεξ.

Οι φερόμενες τακτικές του R. Kelly περιελάμβαναν τον περιορισμό των θυμάτων σε δωμάτια ξενοδοχείων ή στούντιο ηχογράφησης ενώ τα ανάγκαζαν να τρώνε και να χρησιμοποιούν την τουαλέτα όποτε ήθελε αυτός. Τα υποχρέωναν, επίσης, να ακολουθούν διάφορους “κανόνες”, όπως να τον αποκαλούν “μπαμπά”. Οι συνήγοροί του, από την άλλη πλευρά, επιχείρησαν να παρουσιάσουν τα θύματα ως μια ομάδα που ήθελε να εκμεταλλευτεί τη φήμη του και να επωφεληθούν από το κίνημα #MeToo.

Να σημειωθεί ότι το 2008 ο R. Kelly είχε βρεθεί αντιμέτωπος με κατηγορίες παιδικής πορνογραφίας και είχε αθωωθεί.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version