Ρεκόρ επισκέψεων στα νοσοκομεία για τους Αγγλους λόγω… ζέστης

Ρεκόρ επισκέψεων στα νοσοκομεία για τους Αγγλους λόγω… ζέστης
People enjoy the sunshine on a beach in Margate, south Engalnd, as the hot weather continues, Thursday July 26, 2018. Temperatures are expected to hit around 35C (95 Fahrenheit) today as the heatwave continues across the UK. (Gareth Fuller/PA Wire(/PA via AP) AP

Το ασυνήθιστο, για τα αγγλικά δεδομένα, κύμα ζέστης που πλήττει τη χώρα το εφετινό καλοκαίρι έφερε τους Αγγλους κατά κύματα στα νοσοκομεία.

Χωρίς να είναι συνηθισμένοι στα φαινόμενα έντονης ζέστης, ακόμα και το καλοκαίρι, οι Αγγλοι εφέτος σημείωσαν νέο ρεκόρ επισκέψεων στα νοσοκομεία.

Οπως ανακοίνωσε επίσημα το αγγλικό ΕΣΥ μέχρι στιγμής έχουν χρειαστεί κάθε είδους βοήθεια (σε νοσοκομεία ή κέντρα υγείας) περίπου 2.176.000 πολίτες, αριθμός που είναι ο μεγαλύτερος που έχει καταγραφεί ποτέ κατά τους θερινούς μήνες.

Μάλιστα, έως τώρα, το σύστημα υγείας στην Αγγλία έπαιρνε σημαντικές ανάσες κατά το καλοκαίρι καθώς δεν παρατηρούνταν έντονα φαινόμενα ασθενειών. Ωστόσο, με το μεγάλο κύμα ζέστης εφέτος, το μεγαλύτερο που έχει πλήξει τη χώρα από το 1976, τα πάντα άλλαξαν.

Η ζέστη πάντως δεν είναι η μοναδική εταιρία που φέρνει το αγγλικό ΕΣΥ προ αδιεξόδου. Η υποχρηματοδότηση, όπως καταγγέλνουν οι γιατροί, προκαλεί την ίδια ή και περισσότερη ζημιά.

“Το πρόσφατο κύμα ζέστης προφανώς και είχε αντίκτυπο αλλά αυτό δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί τη δικαιολογία και να ξεχάσουμε το γεγονός ότι η χρηματοδότηση του συστήματος δεν είναι αυτή που πρέπει” τόνισε στον Guardian ο αντιπρόσωπος των γιατρών, Τάι Χασάν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα