Ρέντσι: Σώζουμε όσες περισσότερες ζωές γίνεται, γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία εισβολή

Ρέντσι: Σώζουμε όσες περισσότερες ζωές γίνεται, γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία εισβολή

Ο Ιταλός πρωθυπουργός ανέφερε πως η χώρα του κάνει ό,τι μπορεί για τη διάσωση των μεταναστών που χάνουν τη ζωή τους στη Μεσόγειο. "Οι αριθμοί παραμένουν ίδιοι" έγραψε

«Σώζουμε όσες περισσότερες ζωές γίνεται, γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία εισβολή: οι αριθμοί παραμένουν πάντα οι ίδιοι» έγραψε σήμερα ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, μέσω διαδικτύου.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός θεωρεί αχαρακτήριστη «την στάση όσων κάνουν λόγω για επικείμενη κατάρρευση του κρατικού συστήματος, για κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και εισβολή» με ευθεία αναφορά στην στάση της Λέγκας του Βορρά.

Σύμφωνα με τον Ρέντσι «η Ιταλία είναι παρούσα, με τις αξίες και την δύναμή της» αφού, στην χώρα του «το μοντέλο διαχείρισης δεν περιλαμβάνει δύσκολες καταστάσεις, όπως στην Ειδομένη ή στο Καλαί».

Όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, τέλος, από την αρχή του 2016 έφτασαν στην Κάτω Ιταλία 47.740 μετανάστες και πρόσφυγες, μόνον 4% περισσότεροι, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2015. Από την αρχή του Μαΐου, αποβιβάσθηκαν στα λιμάνια της Νότιας Ιταλίας 19.819 άνθρωποι.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΟΗΕ: Φόβοι για τουλάχιστον 700 νεκρούς μετανάστες στη Μεσόγειο

Ιταλία: Στους 400 οι νεκροί μετανάστες από το ναυάγιο

SHARE: