Ρίσι Σούνακ: Ποικίλλουν τα σχόλια των βρετανικών ΜΜΕ για την πρώτη ομιλία του νέου πρωθυπουργού

Ρίσι Σούνακ: Ποικίλλουν τα σχόλια των βρετανικών ΜΜΕ για την πρώτη ομιλία του νέου πρωθυπουργού
Ρίσι Σούνακ AP

Ποικίλα σχόλια στα τοπικά ΜΜΕ προκάλεσε η νίκη του Ρίσι Σούνακ, του νέου πρωθυπουργού της Βρετανίας και ηγέτη του Συντηρητικού κόμματος. Οι αναφορές σε "πολιτικό ρομπότ" που διαφοροποιήθηκαν του θετικού κλίματος.

Ο Ρίσι Σούνακ είναι ο νέος ηγέτης των Τόρις και εν αναμονή πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας και η εν λόγω νίκη του προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις στα βρετανικά ΜΜΕ.

Μετά τον πολιτικό “σεισμό” που προκάλεσε το οικονομικό πρόγραμμα που παρουσίασε η Λιζ Τρας και έφερε την παραίτησή της μετά από 45 ημέρες, ο Σούνακ βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος με μια σειρά προκλήσεων για τη χώρα.

Μια μερίδα βρετανικών μέσων ωστόσο, επικεντρώθηκε στην πρώτη, σύντομη ομιλία του, στην οποία εμφανίστηκε “ταπεινός” και “ενωτικός”, σε μια προσπάθεια να αντιταχθεί της στρατηγικής των προκατόχων του.

Στην πλειονότητά της, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης σχολιάζουν σε θετικό κλίμα την τελευταία πολιτική αλλαγή της χώρας, τονίζοντας βέβαια ότι τόσο η Βρετανία, όσο και ο Ρίσι Σούνακ -για την Βρετανία- βρίσκονται αντιμέτωποι με “βαθιές οικονομικές προκλήσεις”, κάτι που ανέφερε και ο ίδιος στην παρθενική ομιλία του.

Δεν έλειψαν ωστόσο και τα “πικρά” σχόλια, με χαρακτηριστικό εκείνο του Guardian που αναφέρει ότι μετά βίας μετρούσε ως ομιλία”.

“Αυτό μόλις και μετά βίας μετρούσε ως ομιλία. Η ομιλία του Σούνακ ήταν ξύλινη και το περιεχόμενο δεν ξεπέρασε το κλισέ”, ανέφερε χαρακτηριστικά στο σχόλιό του ο Guardian.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και το σχόλιο της πολιτικής συντάκτριας του Sky News, Liz Bates, στο οποίο παρομοίωσε τον Σούνακ σαν ένα “πολιτικό ρομπότ”.

“Στην ομιλία του ήταν πολύ σύντομος, φάνηκε γλαφυρός, επιδέξιος, επαγγελματίας – σαν να παρακολουθούσα ένα πολιτικό ρομπότ. Θα πρέπει να δείξει τον χαρακτήρα του λίγο περισσότερο”, ήταν το σχόλιο της Bates.


Ρίσι Σούνακ: Η πρώτη του δημόσια ομιλία

Ο Ρίσι Σούνακ ανέβηκε στο βήμα για την πρώτη του δημόσια ομιλία ως ηγέτης των Τόρις και ξεκίνησε αποτίοντας φόρο τιμής στην προκάτοχό του, Λιζ Τρας, για την “αξιοπρεπή ηγεσία της υπό δύσκολες συνθήκες”.

Δήλωσε, επίσης, πως είναι τιμή του που έχει την υποστήριξη των συναδέλφων του βουλευτών και εκλέγεται αρχηγός.

“Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μια σπουδαία χώρα, αλλά αντιμετωπίζει βαθιές οικονομικές προκλήσεις”, είπε, τονίζοντας ότι ζητά σταθερότητα και ενότητα. “Ύψιστη προτεραιότητά μου θα είναι να ενώσω το κόμμα και τη χώρα μας”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ανέφερε πως θεωρεί ότι έχει το προνόμιο να υπηρετήσει το κόμμα που αγαπά και να ανταποδώσει στη χώρα του στην οποία οφείλει τόσα πολλά. “Δεσμεύομαι ότι θα σας υπηρετήσω με ακεραιότητα και ταπεινότητα. Θα εργάζομαι κάθε μέρα για να προσφέρω στον βρετανικό λαό”, κατέληξε στην πολύ σύντομη δήλωσή του.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα