Ρίσι Σούνακ: Πρόστιμο επειδή δεν φορούσε ζώνη στο αυτοκίνητο

Ρίσι Σούνακ: Πρόστιμο επειδή δεν φορούσε ζώνη στο αυτοκίνητο
Ρίσι Σούνακ ap

Η βρετανική αστυνομία επέβαλε τελικά πρόστιμο στον πρωθυπουργό της χώρας επειδή δεν φορούσε ζώνη στο αυτοκίνητο, όπως αποκαλύφθηκε μετά από βίντεο που κυκλοφόρησε.

Πρόστιμο επιβλήθηκε στον βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σουνάκ επειδή δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας στο αυτοκίνητο, μετά από βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Έτσι λοιπόν, ο Ρίσι Σούνακ έγινε ο δεύτερος εν ενεργεία πρωθυπουργός στην ιστορία -και τους τελευταίους 12 μήνες- στον οποίο επιβλήθηκε πρόστιμο από την αστυνομία.

Μάλιστα, είναι η δεύτερη φορά που επιβάλλεται πρόστιμο στον Σουνάκ τους τελευταίους 12 μήνες, αφού είχε τιμωρηθεί από τη Μητροπολιτική Αστυνομία επειδή συμμετείχε σε πολυσυζητημένο πάρτι της Ντάουνινγκ Στριτ κατά τη διάρκεια του lockdown. Ο Μπόρις Τζόνσον έλαβε επίσης πρόστιμο εκείνη την περίοδο, γεγονός που τον έκανε τον πρώτο εν ενεργεία πρωθυπουργό που τιμωρήθηκε για παράβαση του νόμου.

Σύμφωνα με το BBC, η κλήση για τη μη χρήση ζώνης ασφαλείας ως επιβάτης αυτοκινήτου ανέρχεται στις 100 λίρες (114,2 ευρώ) και μπορεί να φθάσει τις 500 λίρες (571 ευρώ) εάν η υπόθεση παραπεμφθεί στο δικαστήριο.

Στο βίντεο που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του στο Instagram, το οποίο έκτοτε αφαιρέθηκε, ο επικεφαλής της συντηρητικής κυβέρνησης μιλά με ενθουσιασμό για την πολιτική του της εδαφικής εξισορρόπησης, καθισμένος στο πίσω μέρος ενός αυτοκινήτου χωρίς να φορά τη ζώνη ασφαλείας του, ενώ ταξίδευε στη βόρεια Αγγλία.

Ο Σούνακ, ζήτησε συγγνώμη χθες, Πέμπτη, γι αυτό που αποκάλεσε “μικρό λαθάκι, ένα λάθος κρίσης”.

“Μετά την κυκλοφορία ενός βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δείχνει ένα πρόσωπο να μην φορά ζώνη ασφαλείας ενώ επέβαινε σε αυτοκίνητο που κινείτο στο Λάνκασιρ, εκδώσαμε σήμερα κλήση (FPN) για έναν 42χρονο άνδρα από το Λονδίνο”, ανακοίνωσε η αστυνομία του Λάνκασιρ στο Twitter.

Ο πρωθυπουργός “αναγνωρίζει πλήρως ότι ήταν ένα λάθος και ζήτησε συγγνώμη. Βεβαίως, θα συμμορφωθεί με το πρόστιμο”, αντέδρασε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα