Ρωσία: Αφέθηκε ελεύθερος ο ηγέτης της αντιπολίτευσης

Ρωσία: Αφέθηκε ελεύθερος ο ηγέτης της αντιπολίτευσης
Russian opposition leader Alexei Navalny takes a selfie at his office after been released from a jail in Moscow, Russia, Sunday, Oct. 22, 2017. Navalny was released from jail where he spent 20 days for "organising unsanctioned protests." Since he was sentenced, Ksenia Sobchak has declared her candidacy in upcoming presidential elections, a move that is likely to threaten Navalny's own position. (Evgeny Feldman/Navalny Campaign via AP) ap

Ο Αλεξέι Ναβάλνι κατέληξε για 20 μέρες στη φυλακή με την αιτιολογία ότι οργάνωσε διαδηλώσεις κατά του Πούτιν χωρίς να έχει πάρει την σχετική άδεια

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι ανακοίνωσε την Κυριακή ότι αφέθηκε ελεύθερος από το κέντρο κράτησης στη Μόσχα όπου έμεινε 20 ημέρες γιατί οργάνωσε διαδηλώσεις κατά του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, οι οποίες δεν είχαν λάβει την άδεια των αρχών.

“Γεια! Βγήκα” από τη φυλακή, έγραψε ο Ναβάλνι σε μήνυμα που ανάρτησε στο Instagram, με μια φωτογραφία που τον δείχνει στον δρόμο.

Ο Ναβάλνι ευελπιστεί να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές το 2018, παρά το γεγονός ότι η κεντρική εκλογική επιτροπή της χώρας απέρριψε την αίτησή του λόγω καταδίκης του σε φυλάκιση, η οποία ο ίδιος τονίζει ότι ήταν πολιτικά παρακινημένη.

Πριν λίγες μέρες, το ανώτατο δικαστήριο της Ευρώπης για τα ανθρώπινα δικαιώματα αποφάσισε ότι η καταδίκη του Ναβάλνι για απάτη το 2014 ήταν “αυθαίρετη και προδήλως παράλογη” και διέταξε τη Ρωσία να του καταβάλει αποζημίωση.

Ο Πούτιν εδώ και μήνες κρατάει κλειστό το στόμα του για το αν θα θέσει και πάλι υποψηφιότητα, στοχεύοντας στην τέταρτη και τελευταία θητεία του στο Κρεμλίνο. Αν τελικά το κάνει, τότε αναμένεται να πετύχει ευρεία νίκη στις εκλογές.

Με το αξίωμα “φλερτάρει” και η Ξένια Σόμπτσακ, προσωπικότητα της ρωσικής τηλεόρασης, η οποία ανακοίνωσε προ ημερών ότι σχεδιάζει να κατέβει στις εκλογές του ερχόμενου Μαρτίου, αποτελώντας πιθανή επιλογή των φιλελεύθερων πολιτών που είναι δυσαρεστημένοι από τον Πούτιν.

(Φωτό: Evgeny Feldman/Navalny Campaign via AP)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα